Facebook / SevenFold Holy Spirit Ministries

(VIDEO) BIZARNO: Svećenik ‘iscjeljuje ljude’ tako što im pušta vjetrove u lice! Kongregacija se pobunila

Autor: Zlatko Govedić

Selo Siyandhani (grad Giyani, pokrajina Limpopo) na sjeveroistoku Južne Afrike našlo se u svjetskim medijima pošto se pročulo da pastor, koji si je dao ime Christ Penelope, iz vjerske zajednice “SevenFold Holy Spirit Ministries” poseže za veoma bizarnim metodama “iscjeljivanja ljudi”.

Svjedoci tvrde da svoju božansku moć pruža tako što pušta vjetrove dok sjedi na njima.

Međutim, ne odobravaju svi njegove neortodoksne načine.

“U crkvu dolazimo da bismo se molili, a ne zato da bi netko prdio po nama. To što radi ovaj pastor, nije u redu”, tvrdi jedan vjernik.

Međutim, pastor objašnjava da glasine nisu istinite.

“Ne prdim po ljudima! Ja ih liječim”, rekao je. “Ljudi koji to govore, lažu. Načuli su priče i vjeruju im”, kaže Penelope.




Ostali župnici i drugi vjerski vođe osuđuju njegove neobične metode.

“To je pogrešno. Bog nigdje ne kaže da treba sjediti na ljudima kako bi bili izliječeni. Pastori bi trebalo da prakticiraju ono što je u Bibliji, a ne ono što im padne na pamet”, kaže pastor Jacob Sibiya.




Jedna 40-godišnjakinja zbog svega je prestala dolaziti u crkvu. “Nisam se prijavila za to. Trebaju mi molitve, a ne prdeži”, rekla je.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.