Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

VEDRANA RUDAN REKLA ONO O ČEMU DRUGI ŠUTE: ‘Istina da je Split spasila ‘Srpkinja Alexandra’

Autor: Dnevno.hr/T. Š.

Splitske seks-afere o kojoj je prvi pisao Večernji list, dotakla se naša spisateljica Vedrana Rudan u tekstu Avanture slijepe kurve, Split, grad u ‘eksplicitnom sadržaju’. U istom se najviše dotakla bivšeg splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića, kojega od ranije prati afera prijetnje urednici ‘Slobodne Dalmacije’.

“Ovaj Bojan Ivošević, bivši splitski dogradonačelnik, je mrtav hladan urednici “Slobodne Dalmacije” prijetio da će joj se “napiti krvi””, navodi Rudan te dodaje:

“Da smo normalna država za divljaka koji se umjesto pivom iz boce napaja krvlju novinarke nikad više ne bi bilo posla. Slažem se s vama. Hrvatska nije normalna država, Split je grad u kome žive političari luđaci ma kojoj stranci pripadali. I baš nikad ne naje*u dok… Dok ne krenu “je*ati” preko fejsa”.

Rudan se zgraža nad time što je Ivoševića najvjerojatnije politički koštala najnovija afera, a ne ona u kojoj je, kako se tvrdi, prijetio novinarki da će joj se ‘napiti krvi’. Naime, i na društvenim mrežama mnogi su komentirali i postavili pitanje što je zapravo u cijeloj ‘seks aferi’ od javnog interesa ili razlog nečije ‘političke sahrane’, uzevši u obzir tvrdnju kako neki političari optuženi za ozbiljna kaznena djela gotovo i nisu snosili posljedice.

“Kad političar prijeti urednici novina smrću, onda dobije uvjetnu kaznu. Kad političar obećava radost nepostojećoj ženi biva osuđen na političku smrt. Ovo meni ne drži vodu. Bojan Ivošević je zbog zločina počinjenog prema časnim, splitskim novinarkama trebao biti politički mrtav.

U modernom svijetu dr*anje, virtualno je*anje, fotkanje svog “eksplicitnog sadržaja” i “šeranje” istog toliko je uobičajeno da ne bi smjelo biti tema. Nije li društveno prihvatljivije da političari je*u virtualno nego da nas sve skupa, i one izvan Splita, siluju uživo?”, pita se Rudan koja navodi kako nam tek treba ‘doprijeti do mozga strašna istina da je Split, privremeno, spasila “Srpkinja Alexandra”? Mora da se tamošnji dragovoljci s pravom pitaju, jesmo li se za ovo borili?”, zaključuje Rudan.




Autor:Dnevno.hr/T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.