screenshot youtube

UMRO NAJSTARIJI ČOVJEK NA SVIJETU: Nadživio je suprugu te svoje troje od petero djece

Autor: Hina

Najstariji čovjek na svijetu, Masazo Nonaka, umro je u nedjelju u dobi od 113. godina, objavili su japanski mediji.

Članovi njegove obitelji rekli su da je Nonaka umro mirno u snu u svojoj kući u gradu Ashoro.

Rođen je 25. srpnja 1905., a odrastao je u velikoj obitelji koja je vodila gostionicu. Danas je vodi njegova unuka.

Nonaka je nadživio suprugu te svoje troje od petero djece.

Guinness ga je službeno priznao kao najstariju osobu na svijetu nakon smrti Španjolca Francisca Nuneza Olivera koji je umro prošle godine.

“Potreseni smo zbog gubitka ovoga velikog čovjeka. Još jučer je bio dobro, sve se odvijalo uobičajeno, a danas ga već nema”, rekla je njegova unuka Yuko za Kyodo News.

Nonaka je imao šestoricu braće i sestru. Oženio se 1931., a on i supruga imali su petero djece. Dok je bio u mirovini, obožavao je gledati sumo hrvanje i jesti slatkiše.




Japan je zemlja poznata po dugovječnosti stanovništva. Već je nekoliko stanovnika te zemlje nosilo titulu najstarije osobe na svijetu. Među njima je bio i Jiroemon Kimura, najdugovječniji čovjek na našem planetu koji je umro ubrzo nakon 116. rođendana 2013.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.