fbpx
Tomislav Horvat

Trud, želja, upornost i tisuće šibica: Tomislav Horvat izrađuje predivne skulpture koje morate vidjeti (FOTO)

Autor: A.P.

Moja prva skulptura "Kum" napravljena je od 117 000 šibica. Nedavno sam završio i svoju drugu skulpturu "Pijanist" od 210 000 šibica, što je ujedno i jedna od najvećih zdanja izgrađenih u svijetu uopće'', kazuje nam.

Tomislava Horvata iz mjesta Podturen, nedaleko od Čakovca privlače razne kreativne stvari. A moglo bi se reći kako za svoj hobi koji iziskuje puno truda, rada i strpljenje sasvim odlično barata. Tomislav izrađuje skulpture od – šibica!

Naime, već 10 godina radi  na skulpturama i imaginarnim građevinama od šibica.

”Sa radom sam počeo prvo na imaginarnim građevinama a kasnije sam krenuo raditi na skulpturama u prirodnoj veličini. Dodatan motiv mi je bio što su to ujedno i prve skulpture u svijetu umjetnosti napravljene od tog medija.


Moja prva skulptura “Kum” napravljena je od 117 000 šibica. Nedavno sam završio i svoju drugu skulpturu “Pijanist” od 210 000 šibica, što je ujedno i jedna od najvećih zdanja izgrađenih u svijetu uopće”, kazuje nam.

”Skulpturu pijanista sam radio po uzoru na W.A.Mozarta s time što sam si dao malo umjetničke slobode pa sam ga napravio sa klavirom a ne sa čembalom kao što je bilo u vrijeme kad je navedeni kompozitor djelovao”, zaključuje Tomislav.

Ovaj umjetnik je svoj način stvaranja nazvao mozaik-skulpturizam.

Svakako valja spomenuti i kako je prošle godine svoje radove izlagao u Zagrebu u knjižnici Tin Ujević i u Čakovcu u zgradi Scheier.

Njegove radove pogledajte u fotogaleriji.
Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.