Talijanski kuhari otkrili tajnu: Morate izbjeći ove pogreške ako želite savršeno skuhanu tjesteninu!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Vrhunski talijanski kuhari znaju tajnu za savršeno pripremanje tjestenine. Koliko god to jelo bilo jednostavno za pripremu, ipak dosta ljudi čine određene male pogreške.

Prvi dio tajne odnosi se na količinu umaka koju je potrebno dodati tjestenini kako bi iz nje izvukli najviše ukusa. Dok većina ljudi skuhanoj tjestenini dodaje puno umaka kako bi jelo bilo ukusnije, to je zapravo velika greška.

Osnovni ukus je u samoj tjestenini ako je dobro skuhana. Potrebna je samo trunka maslinovog ulja i ribanca kako bi se svi ukusi povezali. Ako želite jači ukus, treba dodati samo jednu žlicu umaka.

Kod svježih tortelina, punjenje ima svoj snažni ukus, a Talijani ne kriju taj ukus s previše umaka. U principu, tradicionalni način jedenja svježe punjene tjestenine uključuje vođenje računa o omjerima. Tjestenina je kraljica, a umak je samo oružje.

Također, postoji i pogrešna percepcija o “al dente” tjestenini. Ljudi često misle da je to tradicionalni način jedenja tjestenine, ali to nije istina. Talijani južnjaci više kratko kuhanu, tvrdu tjesteninu, dok sjevernjaci više vole mekanu.

Nećete pogriješiti ako pratite upute o minutaži kuhanja istaknutoj na pakovanju.




Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.