fbpx
Ilustracija/Life coach code

ŠTO STE PRVO VIDJELI NA OVOJ ILUSTRACIJI? Otkrijte svoje najdublje strahove

Autor: Zlatko Govedić

Ova je slika savršena za psihoanalizu vašeg najdubljeg nesvjesnog straha. Aktivira vaš nesvjesni um i povezuje figure sa strahom jer prezentira subliminalnu poruku lubanje, koja je simbol straha, piše Life coach code. Oslobađa u vašem nesvjesnom umu zapis straha. Prva figura koju vidite otkriva mnogo o vašem najvećem strahu, jer to je prva stvar koju povezujete s ovim nesvjesnim okidačem.

Što ste prvo vidjeli? Tumačenje pročitajte na dnu.

Djevojčica

Vaši strahovi potječu od potisnutih osjećaja iz djetinjstva. Ako je dijete trebalo previše vremena provelo daleko od majke ili ako majka nije pružala dovoljno ljubavi tijekom ranog djetinjstva, moguće je da se to sve nesvjesno projicira kroz strahove. Dijete tako može razviti strah u donošenju odluka ili se boji preuzeti odgovornost. Do traume je moglo doći i u najranijem djetinjstvu.

Leptir

Svijetli i šareni leptir znak je dobre nade, novih početaka u životu, dok je jednobojni leptir povezan s propuštenom prilikom. Ako je prva stvar koju ste vidjeli na ovoj slici bio leptir, onda vaši nesvjesni strahovi potječu od straha od smrti, tj. od neživljenja, propuštenih prilika. Također, možda se odupirete spoznavanju potisnutih osjećaja tuge zbog bliskih ljudi koji više nisu tu.

Jagoda
Jagoda je smještena točno u središte slike i veličina voća je veća od realne veličine, te predstavlja srce. Jagoda je od davnina simbol ljubavi. Zapravo simbol onoga što proizlazi iz ljubavne boli. Ako je prvi lik koji ste vidjeli – jagoda, ono što tražite nalazi se u vašem srcu. Vaš najveći strah potječe od nesvjesnog otpora prema ljubavi.

Pauk

Ovo je jedan od najčešćih strahova među ljudima. To je evolucijski mehanizam preživljavanja koji nas je štitio od malih opasnosti koje su nas okruživale. Međutim, pauk kao simbol potječe iz dubljeg nesvjesnog strahovanja da naša okolina nije sigurna. Ako je ono što ste prvo ugledali bio pauk, to znači da se vaši nesvjesni strahovi javljaju zbog vaše nemogućnosti da se osjećate potpuno sigurno u okruženju.

Drveće
Stablo je moćan psihološki simbol. Jedan od najboljih psihoanalitičkih testova procjenjuje psihu prema poziciji na kojoj osoba crta stablo na komadu papira. Stablo je simbol naših korijena i u ovom slučaju ima dublji simbolizam. Dva stabla koja tvore most vjerojatno govore da unutar nas postoji unutarnji sukob koji još nismo uspjeli riješiti. Ako ste prvo na slici ugledali dva stabla, to znači da vaši najveći strahovi dolaze od prihvaćanja te nesvjesne emocionalne podjele. Bojite se prihvatiti neki dio sebe.

Medvjedići

Jedan od načina na koji svako dijete uvijek može pronaći utjehu je zagrljaj medvjedića. To je mjesto bijega za svako dijete, mjesto razumijevanja, sigurnosti, čak i topline. Međutim, medvjedići na ovoj slici su malo neobični, a činjenica da ste njih prvo ugledali otkriva nešto zanimljivo. Vi se bojite osjećati strah. Taj strah potječe od nesvjesne traume koja se vjerojatno dogodila u vašem djetinjstvu, događaj kada ste iskusili strah i niste mogli pronaći utjehu.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.