Foto: HRT/Screenshot

ŠTO SE DOGAĐA IZA KAMERA POTJERE? Bivši natjecatelj razotkrio detalje: Namjerno izbacuju apsolutne genije?

Autor: T. Š.

U utorak navečer u popularnoj emisiji Potjera dogodio se neočekivan obrat na njenom samom kraju, a zbog svega je isprikom reagirao i HRT. naime, u lovčevoj završnoj potjeri postavljeno je pitanje o geometrijskom tijelu u središtu naslovnice albuma „The Dark Side of the Moon“ Pink Floyda. Predviđeni točan odgovor bio je „prizma“, a natjecatelj je nakon lovčeva netočnog odgovora ponudio odgovor „piramida“. Natjecateljev odgovor isprva nije bio priznat i lovac nije bio vraćen korak unatrag.

 Naknadnom provjerom, pojasnili su s HRT-a, odlučili su priznati natjecateljev odgovor, a pobjednikom je proglašen natjecatelj kojem će biti   isplaćeno 17 500 kuna.

No, naši su gledatelji iskazali još nekoliko sumnji, poput one u pristranost voditelja Joška Lokasa.

“Joško bi trebao čitati pitanja istom brzinom i lovcu i natjecateljima, baš je vidljivo da je naklonjen lovcu Kreši. Drugo, zadnja pitanja su toliko duga da natjecatelj ne stigne odgovoriti jer Joško čita, čita i nikad kraja. Pripaziti treba na brzinu čitanja pitanja podjednako, jer gledatelji i te kako uočavaju Joškove pogreške i naklonost nekih od lovaca!” smatra gledateljica.

“Kada se radi o velikom iznosima natjecatelja imam osjećaj da se voditelju da koncerta sa težim pitanjima, a lovcu pitanja na koja odgovor zna i osnovnoškolac!!!!?” komentirao je drugi gledatelj.

OVO SE NIKAD NIJE DOGODILO! Kviz Potjera završio potpuno neočekivano, jeste li i vi ostali zbunjeni?




I baš kad se kod naših gledatelj stvorilo zrno sumnje u namještanje u popularnom kvizu, krenula je rasprava o bivšem natjecatelju britanske Potjere koji je odlučio objaviti nekoliko videa u kojemu je otkrio detalje o tome kako funkcioniraju stvari na snimanju te inačice kviza.

Otkrio je da se u emisiji nije pustio cijeli odgovor na pitanje voditelja o tome može li pobijediti lovca. Voditelj Bradley Walsh pitao ga je vjeruje li da može pobijediti lovca, na što je odgovorio: “O da”, a zatim dodao: “Nema šanse”. No u montaži su skratili njegov odgovor koji je na kraju glasio samo “o da”. Uz to sugerirali su mu što treba obući.

@swissevans86Answer to @mcgackers What’s it like being on The Chase ##tiktokuk ##ukcomedy ##UK ##British ##Britishhumour ##TV ##gameshow ##fyp ##learnontiktok♬ original sound – swissevans86




Doznalo se i da je sam proces od prijave do poziva za sudjelovanje u kvizu poprilično dugotrajan, ali iznio je i sličnu sumnju kao naši gledatelji. Smatra da se kroz selekcijski postupak miču geniji kako ne bi pobijedili u emisiji i odnijeli neku veću svotu novca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wil (@swissevans86)

“Prijavljujete se putem upitnika u početku na web stranici, a zatim vas netko kontaktira iz produkcijskog tima. Zatim vam daju vam neku vrstu telefonskog intervjua. I zapravo vam daju mali kviz na kraju. I pretpostavljam da je to da pokušaju izbaciti ljude koji su apsolutni geniji ili ljude koji su stvarno jako čudni”, izjavio je i dodao:

“Ako ste uspješni u tom telefonskom razgovoru, zamole vas da dođete na audiciju. Smjeste vas u hotel s pet ili šest nepoznatih ljudi. Ako prođete audiciju, kažu da ste sada na listi za pozive i da ćete negdje u sljedećih šest mjeseci do godinu dana dobiti poziv i poziv da dođete u studio”, priča bivši natjecatelj.

Otkrio je i što se događa s natjecateljima kada ih lovac stigne i ispričao da je na kraju sjedio iza zavjese i čekao ostale. Ispričao je i da je lovac nakon snimanja došao u backstage, stisnuo ruke natjecateljima i rekao da su nisu imali sreće te da su dobili teška pitanja.

Autor:T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.