fbpx
Screenshot/Youtube

Srpski redovnik razbjesnio Srpkinje: ‘Po Beogradu hodaju poderane, oguljene, izbušene, istetovirane’

Autor: Zlatko Govedić

Pravoslavni redovnik (monah) Arsenije Jovanović za kojega srpski mediji kažu da je “učitelj, mentor, propovjednik, pravoslavni psiholog, filozof te svestrana, višedimenzionalna, karizmatična osoba, pisac, uspješan slikar, po profesiji stomatolog”, podigao je buru u srpskoj javnosti pošto je komentirao suvremeni stil života mladih Srpkinja.

“Pogledajte današnje mlade kršćanke, Srpkinje po Beogradu poderane, oguljene, izbušene, istetovirane. To je sve poruka: priđi, stavi ruku na mene i vodi me kamo želiš. Danas je moda tih tijesnih traperica. Onda bolje izađi gola, kakve to veze ima, kad su te traperice kao hulahopke, toliko priljubljene da se vidi svaki tjelesni nabor. I to uopće više nije privlačno. Te mučenice ne znaju – ja sam muškarac, nisam nikakav anđeo – da je privlačnije vidjeti djevojku u nekoj haljini, na primjer, pa da zamišljam, a ne kad je sve ‘na izvol’te’. Nema više tajne, otmjenosti, da te zaintrigira malo. I ona misli da će privući nekoga?!

Pa zna se koga će privući takva djevojka – onoga tko je još jeftiniji od nje, koji nikada neće biti dobar muž, dobar otac, koji nikada neće biti dobar čovjek na poslu i uopće. Ona već bira za sebe čovjeka kojega će zamrziti jednog dana, od koga će se razvesti, gdje će biti alimentacije, frke, ludila s djecom. Jedan čovjek koji nosi ozbiljnu, jaku osobnost u sebi, koji ima karizmu – on će svojom osobnošću i intelektom djelovati i plijeniti ljude.

A mi koji smo prazni, koji nemamo što ponuditi, mi ćemo napraviti cirkus od sebe, ne bismo li koga privukli i opet ništa nećemo dobiti, to je jedna duboka nesreća. Zato moramo raditi na svojim dušama, osobnostima, a na tijelima – lako ćemo. I najružniji čovjek je lijep kada nosi Boga u sebi”, poručio je monah Arsenije.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.