Foto: Youtube/screenshot

SRBIN UBIO ZA 5.000 EURA: Sve je ispričao cimeru, a ovaj ga je cinkao! Na kraju nije dobio ni centa!

Autor: Daniel Radman

Na Malti se iza zatvorenih vrata sudi srpskom državljaninu Aleksandru Stojanoviću kojega sumnjiče da je za svotu od 5.000 eura ubio čovjeka.

On je Egipćanina Walida Salaha upucao na napuštenom polju u siječnju 2018. u blizini mjesta Garb na malteškom otoku Gozo. Egipćanin je pronađen s dvije prostrijelne rane na vratu, na tijelu je nedostajala cipela, a pored trupla pronađene su i četiri čahure.

Skoro dvije godine istraga nije davala nikakve rezultate, sve dok nije progovorio Stojanovićev cimer, rumunjski državljanin, koji je u listopadu 2019. policiji ‘cinkao’ Srbina. Iako su bili u prijateljskim odnosima, Rumunj ga je nakon saznanja da je ubio čovjeka izbacio iz stana. Inače, i on je u pritvoru, ali zbog teških krađa.

Bio je heroinski ovisnik

Na suđenju je opisao Stojanovića kao teškog heroinskog ovisnika, a i ubojstvo je došlo kao posljedica sukoba unutar narko-mafije. Stojanović je u trenutku ubojstva cimeru rekao da ide nešto obaviti, a vratio se nakon četiri dana.

Plan mu je pošao po zlu kad se nije na vrijeme mogao riješiti automobila kojim se dovezao na mjesto ubojstva. Planirao ga je izrezati u dijelove, no u tome nije uspio pa ga je zadržala policija kao dokaz.

Prema iskazu Rumunja, ubojica na koncu nije bio plaćen za zločin. Stojanović i dalje tvrdi da nije kriv. Iako postoje snimke nadzornih kamera, on se izjasnio kako je riječ o čovjeku koji sliči na njega.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.