fbpx
Facebook

SRBIJA SE SMIJE NAŠOJ ‘ŠPIČKOVINI’! Najurnebesniji nazivi mjesta ipak dolaze iz BiH

Autor: S.V.

Srbijanski portal B92 donio je simpatičnu priču o mjestima zanimljivih imena, a prvo mjesto dodijelili su Špičkovini, mjestu u sastavu grada Zaboka u Krapinsko-zagorskoj županiji.

I dok je ovaj medij pokušao proniknuti u podrijetlo naziva ovoga mjesta, spominjući razne mitove i legende, čitatelji su se u komentarima priključili nazivima pojedinih srbijanskih mjesta i sela za koja smatraju da slobodno mogu konkurirati Špičkovini.

Tako navode Pičkovac kod Sremske Mitrovice, Donje Brijanje kod Leskovca, selo Prćilovica, Srpske Nevade, Dupeljevo, Smrdić i slično.

Mi, pak, tvrdimo da BiH cijelim nizom ludih imena naselja i sela odnosi pobjedu:

Prčivode, Prdiravan, Drkina Padina, Karovići, Zanožje, Gaćice, Zagoni, Donja Meka Gruda, Batkuša, Karanovac, Buljevići, Zavala, Rupni Do, Gola Glavica i Čunčići zaokruženi su sa dva izvora: Picino vrelo i Pizdenjak.

‘AJMO, BABA’! Crnogorski video postao hit: Liječnici i zaraženi koronom zapjevali kao na svadbi!

 
 

 

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.