Pexels

Spriječite klijanje krumpira: U vreću dodajte samo jednu namirnicu i mirni ste dva mjeseca!

Autor: Zlatko Govedić

Krumpir treba držati na suhom i tamnom mjestu, kao što su ostava ili garaža, kako ne bi proklijao.

Ako ga pak ostavite na svijetlom i vlažnom mjestu, proklijat će, a potom i izgubiti svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv ukus.

Srećom, postoji jednostavan način da to spriječite. U posudu ili vreću s krumpirom dodajte jednu jabuku, i to na samu sredinu.

Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni plin koji sprječava nastanak korijena i proklijavanje krumpira.

Tako spakiran krumpir ostat će čvrst i neće proklijati, čak ni nakon osam tjedana.

(FOTO) TRAŽI SE PAPIGA S PODRUČJA ZADRA! Jako je pitoma i znatiželjna! Vlasnica ju traži danima! Nagrada nalazniku!

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.