Pixabay

ŠOKIRAT ĆE VAS RAZLOG  NASTANKA ‘CORNFLAKESA’!

Autor: dnevno.hr

Kukuruzne pahuljice, poznate pod izvornim nazivom Cornflakes, u kombinaciji s mlijekom ili jogurtom mnogima je sastvani dio doručka,  ali razlog nastanka je pomalo šokantan.

Naime, kao pravi razlog nastanka ovih popularnih pakuljica navedeno je sprječavanje samozadovoljavanja, prenosi 100posto.

Kukuruzne pahuljice krajem 19. stoljeća osmislio je fizičar John Harvey Kellogg. Za njega se navodi kako nije bio ljubitelj intimnih odnosa te je smatrao kako truju ljudsko tijelo i mozak te je smatrao da zdravim doručkom koji je odmah spreman za jelo može ljude odgovoriti od jutarnje masturbacije.

Ovaj fizičar je samozadovoljavanje smatrao izuzetno štetnim za ljudski organizam pa je tako u svojoj knjizi “Plain Facts for Old and Young” naveo 39 simptoma koje je smatrao posljedicama samozadovoljavanja – epilepsija, akne, loše držanje, slabost, ukočenost zglobova, spor razvoj, psihičku nestabilnost i lupanje srca.

Držao je kako lagani i jednostavni obroci pročišćavaju tijelo i um, a ovo je jeda od njegovih ”blažih teorija”.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.