Wikimedia

SAKRILA IH DA IH NE PROČITAJU Nizozemski muzej objavio dvije stranice dnevnika Anne Frank

Autor: Hina

Anna Frank umrla je u 15. godini u logoru Bergen-Belsen 1945. godine

Nizozemski muzej objavio je u utorak dvije stranice iz dnevnika Anne Frank, dosad skrivene u sloju ljepljivog smeđeg papira.

Muzej Anne Frank je objavio da je zajedno s nekoliko povijesnih instituta reproducirao stranice nakon višegodišnje studije, tako što ih je izložio jakom svjetlu i potom snimio u visokoj rezoluciji.

Židovska djevojčica očito ih je skrila bojeći se da ih ne pročitaju drugi ljudi s kojima se skrivala, jer sadrže brojne šale na njihov račun, kao i njezina razmišljanja o spolnom odgoju, rekao je Ronald Leopold, direktor muzeja Anne Frank u Amsterdamu.

Djevojčica i njezina obitelj skrivali su se u Drugom svjetskom ratu od nacista u tajnom skrovištu doma u Amsterdamu, ali su 1944. otkriveni.

Anna Frank umrla je u 15. godini u logoru Bergen-Belsen 1945.

Dnevnik joj je objavljen dvije godine kasnije i ubrzo postao čitan diljem svijeta. Dosad je preveden na više od 60 jezika.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.