Shutterstock

Ovom jednostavnom otopinom možete oprati staklene površine te ispolirati parket! Sve sastojke već imate

Autor: Zlatko Govedić

Ako staklene površine operete ovom mješavinom, one će postati sjajne i uglačane. Limunovu koru potopite u ocat, ostavite da odstoji tjedan dana, a zatim procijedite tekućinu i pomiješajte ju s litrom vode. Prelijte ju u bocu s raspršivačem i s lakoćom ćete oprati prozore i ogledala.

Na koncu ih dobro posušite čistim ubrusom ili krpom s mikrofibrom, kako ne bi ostale ni najmanje mrlje.

Parket pak možete prebrisati mješavinom jednakih količina octa i vode, u koju ste dodali nekoliko kapi deterdženta za suđe i 30 kapi eteričnog ulja po želji. Osim što mirišu i njeguju parket, ona su i dobar antiseptik.

U kanti pomiješajte 200 ml tako dobivene mješavine s četiri litre tople vode i prebrišite parket. Ne morate ga ispirati, ali nakon pranja dobro ga posušite.

Potom ga možete ispolirati mješavinom 300 ml maslinova ulja i sokom dva limuna. Nakon poliranja ostavite da se sam osuši pa ga prebrišite suhom pamučnom krpom.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.