Foto: Screenshot/Retroteka

Ovaj uređaj iz Jugoslavije i danas besprijekorno radi: ‘Nekad se proizvodilo da bi bilo kvalitetno’

Autor: M.P.

Neke starije generacije još pamte doba kada su se uređaji proizvodili da bi trajali, a ne da bismo ih svakih nekoliko godina mijenjali. Često takve predmete objavljuju u Facebook grupi Retroteka, a jedan je posebno zanimljiv.

Riječ je o aparatu za pripremu jogurta iz osamdesetih. Proizveo ga je FEP Donji Milanovac. Zanimljivo, uređaj je još uvijek ispravan i može se koristiti.

“U Jugoslaviji se radilo da bi trajalo i bilo kvalitetno, a danas se radi da bi bilo skoro jednokratno”, “Ne samo da radi, nego je vječan”, pišu ljudi u komentarima ispod fotografije.

Foto: Facebook/Retroteka

Mnogi su iznenađeni: Nisam znala da to postoji

Mnogi ni ne znaju kako se taj aparat koristi. “Nisam ni znala da to postoji”, “Nisam čula za to, ima li modernih takvih uređaja? Interesantno”. Da su se nekad uistinu proizvodili kvalitetniji uređaji, dokaz je nedavne objave iz iste grupe na društvenim mrežama.

Naime, objavljena je fotografija hladnjaka koji su imale mnoge obitelji u Jugoslaviji, a kako je napisala članica grupe, Obodin frižider koji je kupljen 1972. godine i danas radi kao sat.

“Neka novi članovi vide kako izgleda stari frižider”, napisala je. Mnogi su se i tada u komentarima na fotografiju ovog ‘vječnog’ frižidera složili kako se prije sve radilo kvalitetnije.

Za ove proizvode iz Jugoslavije čekalo se u redovima: I danas ih mnogi imaju
 
 

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.