pixabay/jan vašek

Osiguranje na aerodromu će vas zaustaviti zbog ovoga, a zbog jedne stvari ne gine vam detaljna kontrola

Autor: Dnevno

99 posto ljudi djeluje nedužno da ne može biti nedužnije, ali njihovo ponašanje jednostavno poziva aerodromske službenike na dodatni oprez. Drugim riječima, rade neke stvari koje suviše upadaju u oči…

Izbjegavajte zviždanje, treptanje ili previše zijevanja jer postoje velike šanse da završite na dodatnim sigurnosnim pretragama na letu, pa u najgorem slučaju – propustite i let. Naime, prema mišljenju osoblja koje se brine o sigurnosti na aerodromima, ovo su sve stvari zbog kojih se može posumnjati u vas, piše Dnevnik.hr.

Previše treptanja očima, kao i čišćenje grla, također spadaju među stvari koje mogu prijan vašekvući pažnju na vas i dovesti do toga da vam osoblje postavi dodatna pitanja. Gledanje u pod i izbjegavanje kontakta očima, također nije nešto što službenicima ulijeva sigurnost i povjerenje, pa ako niste baš ekstremno sramežljivi, nemojte slijediti takvo ponašanje.

“Potraga za sumnjivim ponašanjem zdravorazumski je pristup koji koriste snage zakona i sigurnosno osoblje u cijeloj zemlji i svijetu, i fokusira se na određeno ponašanje poput zviždanja, treptanja i sličnih stvari koje ukazuju na nervozu”, objasnili su iz aerodromskog osiguranja za australski portal news.com.au

Također, na dodatnim kontrolama završit ćete sigurno i u još jednom slučaju. Ako je na vašem boarding passu napisano SSSS, kratica za “Secondary Security Screening Selection”, znači da se traži dodatni pregled. Ta se oznaka na boarding passu može naći zbog destinacije u koju se putuje, zbog plaćanja karte gotovinom ili zbog toga što karta vrijedi za samo jedan smjer.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.