Ilustracija/Flickr

Oca ubadao nožem vičući: ‘Umri, umri’! Potom je nazvao sina i rekao mu: ‘Ubio sam djeda’

Autor: Zlatko Govedić

Britanac Stephen Gallagher (55) iz velškoga grada Cwmbrana osuđen je na doživotnu robiju jer je u rujnu prošle godine nakon banalne svađe zbog brzine interneta brutalno ubio svog oca Thomasa (76).

Verbalno su se sukobili u Thomasovu domu u gradu Swanseau, nakon čega je Stephen zgrabio nož i ocu zadao najmanje 12 uboda po tijelu.

Nakon krvavog pira, oca je ostavio da leži u predsoblju, a on se umio i stavio parfem te mirno otvorio vrata poštaru. Kada je preuzeo pošiljku, uzeo je telefon kako bi pozvao bivšu partnericu, ali je greškom pozvao sina kojemu je priznao stravičan zločin.

“Ubio sam djeda”, rekao je Stephen, koji je potom mirno pozvao i sačekao policiju.

Na suđenju je tužitelj rekao kako je Stephen policiji priopćio da je ubio oca s kojim se prethodno posvađao.

NASTAVLJA SE SUĐENJE ZAVADLAVU: Nedostaje svjedoka, dosta poziva je ‘neuredno i nedostavljeno’




“Otac mu je u jednom trenutku rekao da napusti kuću, ali Stephen to nije htio učiniti”, rekao je tužitelj.

Stephen je policajcima nakon dolaska u kuću rekao da ga je otac živcirao jer se nije želio svađati s njim.

“Samo je izašao iz sobe i zalupio vratima. Ja sam potom otrčao po nož, a on je u predsoblju telefonski razgovarao s nekim. Oteo sam mu slušalicu iz ruke i bacio je, a onda sam mu zario nož u grudi. Vidio sam da se muči, pa sam ga nastavio ubadati da mu skratim muke”, rekao je Stephen na saslušanju.




Ubojica je priznao kako je ocu zadao najmanje 12 uboda nožem, sve vrijeme govoreći: “Umri, umri”.

Odvjetnik je otkrio da je i prije bilo zadjevica između Stephena i njegova oca, ali i da je njegov klijent bolovao od depresije, kronične vrtoglavice te da se nekoliko puta pokušao ubiti.

Galagher je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu uz mogućnost pomilovanja nakon 13 godina.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.