Nije scena iz horora: Ovo groblje automobila doista postoji (VIDEO)

Autor: T. Pšenko

Na tom su prostoru svojevremeno postojala četiri takva groblja s preko 500 automobila, no mnogi su pokradeni ili su ih lokalno stanovnici premjestili, a groblje je očišćeno 2010.

Apokaliptičan izgled ovoga mjesta nije dio nekog horora, već doista stvarnog mjesta, groblja automobila u Belgiji. Postojalo je 70 godina, a 2010. godine je očišćeno. Bilo je to jedno od najvećih odlagališta automobila na svijetu, a urbana legenda kaže da su automobile ondje ostavljali američki vojnici iz Drugoga svjetskoga rata koji ih nisu mogli vratiti u Ameriku. Sakrili su ih stoga u šumu misleći da će se jednom vratiti po njih. Mještani se ne slažu s tom pričom pa kažu da su ondje ostavljani svakakvi stari automobili nakon Drugoga svjetskoga rata.

Na tom su prostoru svojevremeno postojala četiri takva groblja s preko 500 automobila, no mnogi su pokradeni ili su ih lokalno stanovnici premjestili, a groblje očistili 2010.

Autor:T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.