Screenshot

NEVIĐENA BLAMAŽA: Trump odbio dati intervju Timeu, razlog je bizaran!

Autor: DM/dnevno.hr/HINA

Na koncu je ipak završio na drugom mjestu, nakon žena koje su progovorile o seksualnom nasilju

Američki predsjednik Donald Trump 24. studenog objavio je sljedeći tweet: “Iz časopisa Time nazvali su me da mi kažu da ću VJEROJATNO biti proglašen ‘Osobom godine’, kao i prošle godine, ali da ću morati pristati na intervju i fotografiranje. Odgovorio sam im da vjerojatno nije dovoljno dobro i odbio ih. U svakom slučaju, hvala!”

Nakon toga uslijedila je očekivana salva kritika i ismijavanja koje možete pročitati u nastavku tweeta.

Osobom godine Time je za 2017. proglasio sve žene koje su progovorile o seksualnom nasilju

Riječ je o ženama blisko povezanim s #MeToo, pokrenutom na društvenim mrežama nakon niza otkrića o predatorskom seksualnom ponašanju slavnog producenta Harveyja Weinsteina. To je potaknulo milijune žena da putem društvenih mreža otkriju svoje priče o seksualnom zlostavljanju na radnom mjestu i drugdje. “Riječ je o najbržoj društvenoj promjeni koju smo vidjeli u nekoliko desetljeća”, objavilo je uredništvo Timea.




Drugoplasirani u izboru za osobu godine je lanjski pobjednik – Donald Trump, koji je privukao pažnju medija kao nijedan američki predsjednik dosad. “Svađe, divlje optužbe, bezobrazan rječnik.. Trumpov show se nastavlja i nitko ne može okrenuti glavu”, piše Time.

Time od 1927. bira osobu koja je bila najutjecajnija te godine, bilo da je riječ o dobrim ili lošim djelima. Velika većina izabranih su pojedinci, ali skupine nipošto nisu iznimke. Godine 2014. za osobe godine izabrani su “borci protiv ebole”, a 2011., u godini Arapskog proljeća, “prosvjednici”.




Autor:DM/dnevno.hr/HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.