Shutterstock

Nemojte bacati talog kave! Evo kako vam može koristiti

Autor: ZG/Dnevno.hr

Kava je jedan od napitaka koji se najviše konzumiraju u svijetu. Kada kod kuće skuhamo kavu, nakon ispijanja, većina nas baca talog s dna šalice. No, talog vam može itekako biti od koristi.

Grube čestice i kiseli sadržaj kave sjajan su piling koji će s vaše kože ukloniti sve nečistoće i mrtve stanice. Pomiješajte talog s malo vode i kokosova ulja, utrljajte na tijelo i isperite.

Talog također možete staviti u hladnjak u otvorenoj šalici kako biste uklonili neugodne mirise.

Kava sadrži kofein i diterpen koji su vrlo toksični za mnoge kukce. Pospite talog kave oko svojih biljaka kako biste odbili komarce, voćne mušice i druge kukce.

Kava može pomoći i kod uklanjanja celulita i razbijanja masnih naslaga povećanjem protoka krvi na tretiranom području kože.

S pomoću štapića za uši ili vate, talog kave nanesite na ogrebotine na drvenom namještaju, ostavite 5 do 10 minuta pa obrišite pamučnom krpom. Ogrebotine će biti manje vidljive.




Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.