Foto: Twiter/Pexels, Ilustracija

‘NEMA SJEDENJA, GRUDI VAN’ Oglas za posao u Dalmaciji zgrozio korisnike društvenih mreža

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Kao i svakoga ljeta i ove sezone poslova ima na pretek, jednako kao radnika i poslodavaca. Upravo ovi posljednji zgrozili su korisnike društvenih mreža nakon što je objavljen oglas za posao u jednom klubu na šibvenskom području. Naime, twiteraši su posebno šokirani zahtjevima koje poslodavac ima prema osobama ženskog spola, iako u njemu ima i cijeli niz nelogičnosti.

U oglasu se navodi da je radno vrijeme svaku noć od 22 do tri ujutro, svih sedam dana u tjednu, s naglaskom da nema slobodnih dana. Satnica je 40 kuna, odnosno 200 kuna po danu, a potreban vam je studentski ugovor.

Poslodavac navodi “svejedno vaš ili tuđi”, iako se po zakonu ne smije raditi na tuđi studentski ugovor.

Što je to ‘umjetno punjenje’

Poslodavac navodi i da buduće zaposlenice imaju osiguran jedan topli obrok dnevno, smještaj koji se nalazi dvije minute pješice od kluba, kao i da im je osiguran prijevoz.

A što nude? Nude posao koji nazivaju ‘umjetno punjenje’. Odnosno, traže djevojke koje će im popuniti prostor kluba i poticati goste na potrošnju. Djevojke bi se trebale ponašati kao da ne rade za klub, već da su u izlasku. Cilj je da mušterije navedu na što veću potrošnju pića, za što su dodatno nagrađene.

Nema skupnih odlazaka u wc

Detaljno je opisan i stil odijevanja koji uključuje minice, haljine i topove, a djevojke moraju posebno voditi brigu oko frizure i šminke. Djevojkama nije dozvoljeno odlaziti u grupama na toalet, a smiju sjesti 5-10 minuta u slučaju da više uistinu “padaju s nogu”. Zbog toga im se savjetuje da nose kvalitetnu obuću.

Kad su u pitanju daljnje upute, postoje one za fotografiranje. Naime, djevojke detaljno trebaju dokumentirati svoje “umjetno punjenje” fotografijama na kojima se traži da imaju uvučen trbuh izdužen vrat, grudi van, ravna leđa, utegnute noge, dok ruke trebaju staviti na bok, a bradu usmjeriti “prema dolje”.




No, treba reći i to da autentičnost oglasa još nije povrđena… No, bez obzira na to strasti se ne smiruju.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.