Flickr

(NE)KOMIČNA GREŠKA U SAUDIJSKOJ ARABIJI: U udžbeniku fotografija saudijskog kralja s Yodom!

Autor: I R

Umjetnik je smjestio Yodu uz kralja jer su prema njegovom mišljenju obojica bili 'mudri, snažni i uvijek smireni'

Ministar obrazovanja Saudijske Arabije uputio je ispriku zbog greške u školskom udžbenika u kojem je objavljena fotografija na kojoj poznati lik iz filmske sage “Ratovi zvijezda” Yoda sjedi uz saudijskog kralja Faisala.

Fotografija koja prikazuje Jedi učitelja kako sjedi pored kralja Faisala dok potpisuju Povelju Ujedinjenih naroda 1945., djelo je saudijskog umjetnika Shaweesha, pišu vijesti.hr.

Ministar Ahmed al-Issa rekao je kako je odbor raspravljao o ovoj nenamjernoj grešci, a umjetnik je rekao kako mu nije jasno na koji način je fotografija završila u udžbeniku. Također, naglasio je i kako ovom fotomontažom nije imao namjeru uvrijediti kralja koji je pomogao transformirati Saudijsku Arabiju u modernu državu i važnu svjetsku silu.

“Ovdje svi vole kralja Faisala, čak i mlađe generacije”, rekao je te dodao da je na fotografiju pored kralja smjestio Yodu jer su prema njegovom mišljenju obojica bili “mudri, snažni i uvijek smireni”, pišu vijesti.hr.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.