fbpx
Pexels

Ne bacajte kore citrusa i jabuke: Evo kako ih možete iskoristiti za čišćenje kuhinje i drvenih površina

Autor: Zlatko Govedić

Kora jabuke sadrži većinu vlakana u plodu. Isto tako, ako ju odbacite, gubite dosta vitamina A i C. U kori se nalazi i spoj kvarcetin koji jača pluća i štiti pamćenje. Zdrava je i kora citrusa poput naranče i limuna.

Ako te plodove ipak gulite, ne bacajte koru jer ih sve možete iskoristiti kao prirodna i ekološka sredstva za čišćenje. Treba znati da su sigurne za sve ukućane, djecu i kućne ljubimce.

Da biste uklonili prljavštinu iz kuhinje napravite domaće sredstvo za čišćenje od kore naranče.

U 250 ml vode 15 minuta kuhajte koru dviju naranči. Kada se ohladi, prebacite vodu u bočicu s raspršivačem. Njome možete očistiti i drvene površine.

Ako pak rabite koru jabuke, većim komadom istrljajte sudopere i mast će nestati.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.