Instagram / @sale85os

(FOTO) Morate ih vidjeti uživo! 4 hrvatske plaže koje izgledaju kao da nisu s ovog planeta

Autor: R.A.

Plaže koje barem jednom u životu morate vidjeti uživo!

Privlače li vas egzotični krajevi i udaljene plaže na kojima možete pobjeći od stresa svakodnevnice? Za taj doživljaj ne morate rezervirati avionski let i planirati udaljeni odmor miljama daleko već se zaputiti na neku od destinacija koje su vam udaljane par sati vožnje autom. Hrvatska obala, zahvaljujući brojnim otocima i uvalama, krije prave male neistražene kutke i plaže, a neke od njih izgledaju tako da bi se na njima bez problema mogao snimiti neki sci-fi film! U nastavku saznajte koje su to i obavezno nam javite u komentarima ako znate za neko mjesto koje isto zaslužuje našu pažnju.

Plaža Beritnica

Ova šljunčana plaža nalazi se na otoku Pagu, a posebna je zbog prirodne instalacije u obliku tri velike kamene stijene koje su dodatno istaknute manjkom raslinja na otoku. Iznad plaže uzdiže se i spektakularno penjalište Stogaj te je od Novalje udaljena otprilike 12 kilometara.

Objavu dijeli Nina Čalić (@ninaa_calic)

Objavu dijeli astrobobo (@astrobobo)





Plaža Podbrizi

Pješčana plaža koja se nalazi na otočiću Vrgadi koji pripada jugoistočnom dijelu zadarskog arhipelaga. Do otoka možete doći dnevnim brodskim linijama iz mjesta Pakoštane, a sama vožnja traje 15-ak minuta. Najzanimljiviji dio ovog malog otoka svakako je spomenuta plaža koja ima crvenu boju pijeska!




Plaža Bili Boci

Nalazi se na otočiću Proizd koji je udaljen otprilike pola sata vožnje brodom od Vela Luke na otoku Korčuli. Proizd ima stjenovitu i šljunčanu obalu, ali upravo spomenute plaže na sjevernom dijelu otoka svojim izgledom oduzimaju dah! Plaže od glatkih bijelih stijena izgledaju gotovo kao da su isklesane te uranjaju u tirkizno i nevjerojatno bistro more.

Objavu dijeli Nela Topić (@topiceva_)

Objavu dijeli Sinisa Jesic (@sinaom13)

Rt Kamenjak (Premantura)

Na samom jugu Istre smjestio se Kamenjak, poluotok koji je idealan za avanturiste. Odlikuje ga razvedena obala, bogata plažama, ali i strmim stijenama te špiljama koje vrijedi istražiti.

 

 

Autor:R.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.