Max Pixel

MORAO JE ZABAVLJATI TURISTE Japanski redovnik tužio hram zbog izrabljivanja

Autor: Hina

Japanski redovnik tuži svoj hram zbog izrabljivanja i tvrdi da je bio prisiljen raditi non-stop s turistima te da je zbog previše posla pao u depresiju, rekao je njegov odvjetnik za agenciju France Presse u četvrtak.

Redovnik u četrdesetima tražiti odštetu u iznosu od 8,6 milijuna jena (oko 487.500 kuna) od svog hrama na planini Koya, jednoj od najsvetijih budističkih lokacija u Japanu.

Odvjetnik Noritake Shirakura rekao je da je njegov klijent počeo raditi u hramu 2008. i da je postao depresivan negdje u prosincu 2015.

“Ako radite kao redovnik, to je prečesto rad bez radnog vremena”, rekao je Shirakura za AFP.

Godine 2015., kada je područje Koyasana slavilo svoju 1200. obljetnicu, bio je prisiljen raditi 64 dana zaredom zbog velikog broja turista.

Ponekad je radio 17 sati u komadu obavljajući različite dužnosti u hramu, uključujući bavljenje posjetiteljima, kazao je odvjetnik.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.