Pixnio

Mladić iz Floride obolio od gube zbog spolnih odnosa s pasancem

Autor: DM/dnevno.hr

"Timothy je stidljiv mladić i uvijek je imao problema u interakciji s drugima i uspostavljanjem prijateljstava. Kako jako voli životinje, odlučili smo pustiti ga da zadrži životinju nakon što ga je pronašao proljetos", priznaje njegova majka

Timothy, 22-godišnjak iz floridskoga grada Maytowna, zarazio se gubom (leprom) nakon što je imao učestale spolne odnose s pasancem (oklopnikom ili armadilom), vrstom sisavaca podrijetlom su iz Sjeverne i Južne Amerike; kako su službeno priopćili njegovi članovi obitelji.

Mladić je hospitaliziran u Central Florida Regional Hospital. Obiteljski liječnik dr. James H. Potter prvi je posumnjao da je riječ o nečem nesvakidašnjem kada se zaraza proširila na područje spolovila, što je veoma neuobičajeno područje.

dr. James Potter

 

“Na prvi pogled mislio sam da je riječ o spolno prenosivoj bolesti, no potom su mi članovi njegove obitelji ispričali sve što znaju o njegovu odnosu s kućnim ljubimcem. Oni su se bojali da će mladić imati pravnih posljedica, no na koncu su ipak sve ispričali, što nam je pomoglo da ga možemo ispravno liječiti i spriječiti daljnje širenje bolesti”, rekao je liječnik.

“Timothy je stidljiv mladić. Uvijek je imao problema u interakciji s drugima i uspostavljanjem prijateljstava. Kako jako voli životinje, odlučili smo pustiti ga da zadrži životinju nakon što ga je pronašao proljetos”, priznaje Jane Whitestone, Timothyjeva majka; te dodaje: “Bio je jako zadovoljan sa svojim malim prijateljem. Cijelo je vrijeme provodio s njim. Skupa su čak i spavali noću. Znali smo da je to pomalo neobično, ali izgledao je tako sretno, pa nikada nismo rekli ništa”.

Prema Centru za nadzor bolesti pasanci su jedina životinja koja prenosi gubu, bakterijsku bolest koja utječe na kožu i živce. Uprava za zdravstvene resurse i usluge izvijestila je da trenutačno u Sjedinjenim Američkim Državama ima oko 6500 oboljelih, javlja World News Daily Report.




Autor:DM/dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.