MISLITE DA ŽENSKI ZNAK ZA WC PREDSTAVLJA ŽENU U HALJINI? Varate se!

Autor: M. Marić

Na taj su način poručili svijetu da i žene mogu biti superheroji.

Kada odlazite na WC na javnom mjestu, prvo ćete vjerojatno potražiti znak koji obilježava koja su vrata za žene, a koja za muškarce.

Ti znakovi razlikuju se po raznim kriterijima, ali najčešće po odjeći koju likovi na vratima “nose”. Muški znak tako uvijek “nosi” hlače, a ženski haljinu, ali to bi od sada moglo biti pomalo zastarjelo jer je tvrtka Aksosoft iz Arizone, kao dio kampanje koja želi izjednačiti muškarce i žene u određenim “muškim zanimanjima” došla na ideju za novi ženski znak za WC, a predstavili su ga na konferenciji Girls in Tech.

Tania Katan iz Aksosofta tvrdi kako trokut koji je predstavljao haljinu na znaku za ženski WC zapravo nikada nije ni trebao predstavljati haljinu.

Oni su na novom znaku haljinu pretvorili u plašt i na taj način poručili svijetu da i žene mogu biti superheroji.

“U znanosti, tehnologiji, umjetnosti, matematici, politici, na ulicama i u našim domovima žene su često nevidljive i nepozvane. Djevojke i žene koje pokazuju zanimanje za znanost, tehnologiju, mehaniku i matematiku su manjina”, izjavili su iz tvrtke.

Ova kompanija želi potaknuti razgovore o prihvaćanju žena u bilo kojem zanimanju. Ne radi se samo o jednakosti žena, nego o tome da se popuni veliki nedostatak radnih mjesta u nabrojenim zanimanjima.
Autor:M. Marić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.