Jeste li već isprobali narančasto vino?

Autor: V.Š.

Narančasto vino danas se proizvodi gotovo u svakoj regiji

Postoje crveno, bijelo i ružičasto vino, no jeste li čuli za narančasto vino? Naime, radi se o vrlo specifičnom procesu vinarstva koji uključuje fermentiranje soka, kože i koštica bijele sorte grožđa koji stoje u keramičkoj posudi čak i do godinu dana. Zbog oksidacije i fermentacije koja se prirodno javlja, dobivena vina poprimaju sjajnu narančastu nijansu, mutni izgled, slatkoću i kiselost istovremeno. Narančasto vino se uobičajeno proizvodi u Italiji,  ali ga danas proizvodi gotovo svaka regija uključujući Sloveniju, SAD, Australiju, Francusku, Južnu Afriku. Ako vam se sviđa okus fermentirane hrane onda ga svakako trebate isprobati.

Autor:V.Š.
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.