foto: Twitter

Je li ovo najljepši ili najstrašniji aerodrom na svijetu?

Autor: Dnevno.hr

I dok jedni uživaju u spektakularnom prizoru dok slijeću i polijeću s ovog aerodroma, drugi su prestrašeni zbog same činjenice što se pista duga 3200 metara nalazi na nadmorskoj visini od tek dva metra.

Međunarodna zračna luka Male glavna je zračna luka na Maldivima i jedina koja nudi internacionalne letove u ovoj otočnoj državi južne Azije.

foto: Twitter

Smjestila se na otočiću Hulhule, u blizini glavnog otoka Male po kojem je dobila ime. Nekoć je nosila ime prema prvom maldivskom predsjedniku Ibrahimu Nasiru, a danas je nazivaju i Međunarodnom zračnom lukom Velana.

Na ovom otočiću u Indijskom oceanu aerodrom je prvi put otvoren u listopadu 1960. godine. Tada je imao tek čeličnu pistu od 23 x 914 metara.

S godinama i s porastom turističkog interesa za ovu rajsku destinaciju, aerodrom se renovirao te se izgradila dodatna infrastruktura. Otok-aerodrom danas sadrži i meteorološku postaju te hotel Hulhule koji je namijenjen putnicima u tranzitu.

foto: Twitter

I dok jedni uživaju u spektakularnom prizoru dok slijeću i polijeću s ovog aerodroma, drugi su prestrašeni zbog same činjenice što se pista široka 45 i duga 3200 metara nalazi na nadmorskoj visini od tek dva metra, pa izgleda kao da uranja u Indijski ocean.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.