Screenshot, izvor Twitter

ISPORUČILI MILIJUN PROBUŠENIH KONDOMA: Agencija za kontrolu lijekova na vrijeme uočila grešku s prezervativima

Autor: Dnevno

Dobrotvorna organizacija Marie Stopes priopćila je da je obustavila isporuku oko milijun kondoma u Ugandu zbog sumnje da su oštećeni.

Kontrola kvalitete pokazala je da indijski kondomi marke Life Guard imaju rupe i da postoji ozbiljan rizik da bi prilikom korištenja pukli, objavila je Nacionalna agencija za kontrolu lijekova iz Ugande.

Organizacija Marie Stopes osigurava sredstva za kontracepciju i pomoć u planiranju obitelji u više od 35 zemalja, kako piše BBC.

Skoro šest posto odraslih stanovnika Ugande živi sa HIV virusom, priopćili su Ujedinjeni narodi. Rezultati drugog istraživanja pokazuju da je u Ugandi samo 11 posto ljudi planiralo trudnoću.

Marie Stopes mjesečno dostavlja između jedan i pola i dva milijuna kondoma za stanovništvo Ugande. „Ovo je prvi put da smo morali obustaviti isporuku u neku zemlju zbog takvih problema”, navodi se u njihovome priopćenju.

Do obustave je došlo nakon što su predstavnici agencije za kontrolu lijekova Ugande krajem prošlog mjeseca pisali dobrotvornoj organizaciji o tome kako spomenuti kondomi nisu prošli kontrolu kvalitete.

Organizacija Marie Stopes priopćila je i da radi s nadležnim organima u Ugandi kako bi utvrdili što se dogodilo te kako bi osigurali poštivanje visokih standarda kvalitete istog proizvoda u budućnosti. „Obustavljena je isporuka 335.000 pakovanja – to je malo više od millijun kondoma”, rekli su iz te dobrotvorne organizacije.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.