fbpx
Foto: PU Međimurska

(FOTO/VIDEO) Tijekom subotnje špice u centru Čakovca međimurski ‘plavci’ plijenili pažnju prolaznika

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

U centru Čakovca okupio se veliki broj građana koji su od 9 do 11 sati koji su razgledali raznu opremu i tehnička sredstva, kao i naoružanje koje policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu te s velikim zanimanjem popratili pokazne vježbe međimurskih “plavaca”.

“Danom otvorenih vrata Policijske uprave međimurske” pružila se jedinstvena prilika svim mladima da postanu dio tima Ministarstva unutarnjih poslova te odaberu policijsko zanimanje, kao svoj životni poziv.  Ove subote (2. srpnja 2022.) na  “čakovečkoj špici“ (Trg Republike i  Ulica Matice hrvatske) održao se atraktivan program s ciljem promocije policijskog zanimanja. Međimurskih “plavci”  kroz razne pokazne vježbe i informativne punktove pobliže su mladima predstavili policijsko zanimanje.

Foto: PU Međimurska

“Želja nam je da raznim zanimljivim sadržajima privučemo pažnju mladih žitelja naše Županije, budući da su u tijeku natječaji za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te upis u III. razred Policijske škole “Josip Jović”.   Vjerujemo da je ovakav sustav obrazovanja, koji nudi potpuno besplatno školovanje uz stipendiju, prihvatljiv za sve mladiće i djevojke. Nakon školovanja posao im je zagarantiran, a potom se nudi i široki spektar daljnjeg stručnog usavršavanja. Nadamo se da će veliki mladih iz Međimurja prihvatiti ovu jedinstvenu priliku te nakon uspješno završenog obrazovanja postati policijski službenici koji pomažu ljudima i brinu o njihovoj sigurnosti”, istaknuo je načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, neposredno prije početka današnjeg programa.


U centru Čakovca okupio se veliki broj građana, koji su od 9 do 11 sati mogli razgledati raznu opremu i tehnička sredstva, kao i naoružanje koje policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu. Razgledali su i razna vozila, kao što je policijski presretač i motocikli te specijalno vozilo za prijevoz osoba lišenih slobode (tzv. „Marica“). Posebnu pozornost posjetitelja privukao je specijalno opremljeni kombi za provođenje preventivnih aktivnosti (Mobilni preventivni centar policije).

Na početku programa prikazana je vježba na poligonu za ispitivanje tjelesnih i  motoričkih sposobnosti. Ovaj poligon tijekom izlučnog testiranja moraju uspješno savladati svi kandidati koji žele upisati neki od programa za zanimanje policajac/policajka.

Veliku pozornost gledatelja pobudila je pokazna vježba policijskog psa dresiranog za otkrivanje eksploziva. Mješanka Bela uz stručno vođenje policijske službenice za protueksplozijsku zaštitu demonstrirala je vježbu protueksplozijskog pregleda osobnog automobila. Dakle, svi mladići i djevojke koji jednog dana uspješno završe školovanje za zanimanje policajac/policajka, kroz daljnji sustav stručnog usavršavanja, imaju prilike postati vodičem službenog psa.

Foto: PU Međimurska

Na samom kraju programa koji se odnosio na pokazne vježbe uslijedio je nastup Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske. Njeni demo timovi prikazali su nekoliko atraktivnih vježbi rukovanja vatrenim oružjem, balističkim štitom te službenom palicom „tonfom“. Ujedno, prikazana je i vježba primjene borilačkih vještina u svakodnevnom radu policijskih službenika.
Nakon pokaznih vježbi posjetitelji su na mnogobrojnim punktovima prikupili korisne informacije o raspisanim natječajima za zanimanje policajac/policajka te su pritom dobili i druge korisne informacije. Svakako, sve potrebne informacije građani mogu dobiti i u policijskim postajama u Prelogu i Murskom Središću, kao i u sjedištu Policijske uprave međimurske u Čakovcu.

Ovogodišnji je “Dan otvorenih vrata” završio, a sada je vrijeme da se donese odluka. Svim mladima koji udovoljavaju uvjetima raspisanih natječaja pruža se jedinstvena prilika da odjenu policijsku odoru i postanu pripadnici Policijske uprave međimurske. “Nadamo se da će se veliki broj mladića i djevojaka odabrati policijsko zanimanje za svoj život poziv”, poručuju organizatori.
Autor:Dnevno.hr/ T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.