Wikimedia Commons

(FOTO) ‘Pantone Color Institute’: Ova nijansa i službeno je posvećena pokojnom pjevaču Princeu

Autor: Zlatko Govedić

U ponedjeljak ujutro Pantone Color Institute otkrio je da je u čast i sjećanje na umjetnika Princea posebnu nijansu ljubičaste boje “Love Symbol #2” posvetio upravo njemu. Umjetnik koji je zadužio cijeli glazbeni svijet, preminuo je prošle godine u 57. godini života.

Boja “Love Symbol #2” inspirirana je Princeovim posebno rađenim pianom u ljubičastoj boji i bit će službena boja njegovog brenda. Istog trenutka kada je puštena ‘Purple Rain’ Prince je obilježio svoju karijeru, a i glazbeno stvaralaštvo, ljubičastom bojom. Ljubičasta boja oduvijek je bila, i uvijek će biti njegov sinonim.

Od 2000. godine Pantone Color Institute svake godine proglašava boju godine koja utječe ne dizajn i marketing, a sada odlaze čak i korak dalje te kreirajAu boju baš za tog nekog posebnog koga je boja i obilježila. Ljubičasta je kraljevska boja, boja brendiranja i ne upotrebljavaju je mnogi… A nijansa boje Love Symbol #2 sada je i službeno posvećena Princeu.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.