(FOTO) Održava se izložba neviđenih fotografija Marilyn Monroe

Autor: dnevno.hr

„Taj niz fotografija proizlazi iz odabira fotografa koji je pronašao svoje snimke nakon mnogo godina tijekom kojih je na njih zaboravio. Stoga je izložba i putovanje u stilu knjige snimanja”, navodi Olivier Lorquin

DS WORLD PARIS od 8. lipnja 2017. do 6. siječnja 2018. priređuje izložbu „Marilyn, posljednji susret”.

Dva dana i jedna noć, odnosno tri duga snimanja u mirnom interijeru hotela Bel-Air u Los Angelesu, iznjedrili su tu fotografsku seansu koju je 1962. ostvario Bert Stern za časopis Vogue. Ukupno je nastala 2 571 snimka, od čega je 59 najznačajnijih izloženo u salonu DS WORLD PARIS.

To događanje pripremio je Olivier Lorquin, kustos izložbe i ravnatelj muzeja Maillol, dok je autor postava izložbe Hubert Le Gall. Izložba posjetitelja uvodi u svijet glamura, intime i emocija uz bok modela DS iz trenutačne kolekcije, ali i uz bok jednog rijetkog primjerka, modela DS 21 Cabriolet Export US iz rujna 1966.

Marilyn_Monroe_With_Roses_Pink_Tint©The Bert Stern TrustCourtesy Staley-Wise Gallery New York

Za Juliena Fauxa, direktora salona DS World Paris, izložba „Marilyn, posljednji susret” danas je „način da se održi mit o toj iznimnoj ženi koja je bila ispred svog vremena. To je i lijepa prilika da se sljubi bezvremenost te umjetnice koja je postala ikonom, s avangardnim duhom trenutačnih modela iz kolekcije DS, modela koji su izravno potekli od modela DS, još jedne ikone 20. stoljeća.”

Olivier Lorquin, kustos izložbe i ravnatelj muzeja Maillol, i Julien Faux, direktor salona DS WORLD PARIS, pripremili su izložbu „Marilyn, posljednji susret” koja nas vodi 55 godina u prošlost, u intimni svijet glumačke zvijezde, te posjetitelja postavlja u središte posebnog odnosa koji je ta umjetnica uvijek njegovala s fotografijom i fotografima. Taj posljednji susret ostvario je fotograf Bert Stern mjesec dana prije smrti Marilyn Monroe.

Za Huberta Le Galla, koji je tih 59 djela postavio u salonu DS WORLD PARIS, „senzualnost i glamur dva su pojma koji sažimaju duh te izložbe. Izborom materijala, odnosno podatnim crnim baršunom koji podsjeća na slavnu Diorovu haljinu i pleksiglasom u ružičastoj boji pudera, svježim poput satenske plahte, nježna slika Marilyn Monroe u okviru te izložbe zavodi naše oči i prožima nas trncima.”




„Taj niz fotografija proizlazi iz odabira fotografa koji je pronašao svoje snimke nakon mnogo godina tijekom kojih je na njih zaboravio. Stoga je izložba i putovanje u stilu knjige snimanja”, navodi Olivier Lorquin.

Izložba će se moći posjetiti od 8. lipnja 2017. do subote, 6. siječnja 2018. u salonu DS WORLD PARIS. Kao što kaže Julien Faux, direktor salona, „kroz kulturnu aktivnost salona DS WORLD PARIS, posjetitelji imaju lijepu priliku za ulazak u svijet naše Marke DS. Taj je svijet u znaku profinjenosti, francuskog znanja i umijeća, inovacije i avangarde, po uzoru na naše automobile.  Programom koji nudimo predstavit ćemo umjetnike koji također dijele takav duh, odnosno koji ga utjelovljuju. Izložbom ‚Marilyn, posljednji susret’, slavimo bezvremenost ikone koja je bila ispred svog vremena.”




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.