Fascinantno: Hibridno drvo rađa 40 različitih voćki (VIDEO)

Autor: A. Pranjić

Ovaj umjetnik i znanstvenik uspio je stvoriti "magično drvo" koje rađa više od 40 različitih vrsta koštuničavih voćki kao što su marelice, šljive, nektarine, trešnje, breskve i bademi.

Kada je Sam Van Aken 2008. godine otkrio da je jedan voćnjak u New Yorku, koji sadrži stabla koštuničavih voćki starih 200 godina, prepušten propadanju, odlučio ga je otkupiti da bi spasio sorte, ali i da bi eksperimentirao. 

Ovaj umjetnik i znanstvenik uspio je da stvoriti “magično drvo” koje rađa više od 40 različitih vrsta koštuničavih voćki kao što su marelice, šljive, nektarine, trešnje, breskve i bademi.

Jedna od prednosti ovog hibridnog drveta je što voćke sazrijevaju u različitim vremenskim razmacima.

Van Aken je dosad proizveo 16 magičnih stabala koja su predstavljena u muzejima širom New Yorka. Ideja ovog projekta je da se pospješi kultura različitosti i zaštite sorte koje se ne uzgajaju radi ishrane.

Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.