Pixabay

Dubrovnik i Zagreb ušli u prestižni Michelinov vodič: Među 38 najboljih restorana svijeta našli su se i oni iz Hrvatske

Autor: Hina/AFP

Dubrovnik i Zagreb uvršteni su kao novi gradovi među 38 europskih destinacija s izborom najboljih restorana u predstojeći Michelinov vodič “Glavni gradovi Europe 2019” koji izlazi 27. ožujka.

Uz Dubrovnik i Zagreb, u taj Michelinov vodič za ovu godinu prvi put je dodan i islandski glavni grad Reykjavik, čija je kuhinja i restorani, poput hrvatskih, također impresionirala Michelinove inspektore, prenosi agencija AFP.

Riječ je o tzv. crvenom vodiču ili “Main Cities of Europe” koji putnicima nudi mjesta za jelo i boravak odnosno izbor restorana i hotela u 38 europskih gradova temeljem obilazaka i ocjena njihovih inspektora.

U njemu će se za ovu godinu naći i zagrebački i dubrovački restorani, pri čemu se ne otkriva koji su to, ali se dodaje da su Zagreb i Dubrovnik “dvije ključne turističke destinacije u zemlji”.

U Hrvatskoj za sada zvjezdicu Michelina imaju tri restorana – rovinjski Monte, šibenski Pelegrini i dubrovački 360, dok to u Zagrebu nema još nijedan, ali se tome nada njih nekoliko, među kojima i, kako se neslužbeno doznaje, restoran Noel.

Michelin je prošle godine u drugom digitalnom vodiču za Hrvatsku predstavio 62 domaća restorana, naglašavajući kuhinju zemlje, dok se treće izdanje tog vodiča za ovu godinu očekuje tijekom ožujka.




Autor:Hina/AFP
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.