Foto: Facebook

‘DADILJA IZ PAKLA’ Mračnu tajnu skrivala više od pedeset godina: ‘Kad smo vidjeli njene slike, znali smo’

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Nakon više od pedeset godina jedna je obitelj Teksasa uspjela pronaći mir i unijeti sreću u vlastiti život nakon što se doznalo što se dogodilo sa njihovom kćeri, nestalom kada je bila stara samo 22 mjeseca.  Priča o njenom životu i načinu na koji je pronađena nakon pola stoljeća izazivaju jezu.

Naime, roditelji Mellise Highsmith nikada nisu prestali tragati za njom, a zahvaljujući podudaranju DNK s bazom podataka agencije za pretke 23andMe, uspjeli su doznati jezivu istinu.

Kako prenosi CNN, Highsmith je odrasla pod imenom Melanie, a veći dio svog života živjela je u Fort Worthu i nije znala ništa o svojoj prošlosti, a kamoli da se vodi kao nestala osoba više od pedeset godina.

Sve se promijenilo nakon što joj se obitelj javila preko Facebooka. Tada je doznala s kim je živjela čitav životu. “Otac mi je poslao poruku na Messenger i rekao mi da traži svoju kći već pedeset i jednu godinu. Osobu koja me odgojila pitala sam ima li mi što za reći. Potvrdilo se da je znala da sam ja beba Melissa”, rekla je Highsmith.

Obitelj je Mellisu pronašla zbog podudaranja DNK s jednim od njezine djece preko agencije 23andMe. S roditeljima se ponovno susrela u subotu nakon čega su obavili daljnje službeno DNK testiranje.




“Kad smo vidjeli njene slike, saznali da ima madež na leđima i shvatili da joj je rođendan tako blizu našoj Melissi, znali smo da je ona naša djevojčica”, napisala je obitelj na Facebooku. Naime, nacionalni sustav za nestale i neidentificirane osobe imao je zabilješku da je beba imala madež na gornjem dijelu leđa, a uključuje i skicu dadilje i fotografije kako bi Melissa izgledala tijekom godina.

“Jednostavno nisam mogla vjerovati, mislila sam da ju više nikad neću vidjeti”, rekla je njena majka Alta Apantenco kroz suze.




Ono što posebno rastužuje jest činjenica što je kaznena zastara istekla dvadeset godina nakon Melissinog 18. rođendana, a iz policije su rekli da će nastaviti istragu kako bi otkrili sve dostupne informacije o Melissinoj otmici.

Kako se doznalo, žena koja je otela Mellisu ovu je obitelj našla preko oglasa kojeg je majka Alta stavila u novine. Ponudila se da čuva bebu u svom domu Altina cimerica bebu je predala dadilji na čuvanje, no žena se više nikad nije vratila. Incident je oduvijek proganjao majku koja je dobila još četvero djece.

Altina je zbog svega desetljećima živjela s jakim osjećajem grižnje savjeti, a zbog osude zajednice koji su čak sumnjali da je sama povrijedila ili ubila Mellisu bio joj je jako teško živjeti.

Obitelj je za kraj poslala poruku svima koji tragaju za svojim voljenima da ne gube nadu i da love svaki trag.

 

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.