Screenshot

Jedina ljubav najvećeg svjetskog zločinca, Eva Braun, danas bi slavila 106. rođendan

Autor: Hina

Vjenčali su se dan prije no što su oboje počinili samoubojstvo

Dana 6. veljače 1912. rođena je Hitlerova ljubavnica i supruga Eva Braun. Rođena u Münchenu, bila je 22 godine mlađa od Hitlera. Upoznala ga je kad je sa 17 godina, dok je radila kao asistentica Heinricha Hoffmanna, službenog fotografa nacističke stranke.

Pri prvom susretu Hitler joj se predstavio kao Herr Wolf, što je ime koje je iz sigurnosti često koristio kao pseudonim (Wolf, tj. vuk, je asocijacija na Hitlerovo ime Adolf koje na starom germanskom jeziku otprilike znači “plemeniti vuk”). Eva se zaljubila u njega na prvi pogled. No, u to je vrijeme Hitler živio s Geli Raubal kojoj je bio ujak. Ne može se točno dokazati kakva je bila priroda ove veze ujaka i nećakinje, no poznato je da je Hitler bio jako vezan za nju.

Geli je počinila samoubojstvo Hitlerovim pištoljem 1931. godine. Nakon toga se Hitler počeo češće viđati s Evom Braun, što je krio od očiju javnosti. Navodno, Hitler se nije ženio jer se smatrao seksualno atraktivnim pa je mislio da mu status neženje daje popularnost među njemačkim ženama.

Javno se počeo prikazivati s njom tek kad se Evina sestra Gretl udala za SS-Gruppenführera Hermanna Fegeleina, člana njegove pratnje, pa je Hitler mogao Evu predstavljati kao Fegeleinovu šogoricu. Eva je odbila napustiti Berlin kad se Crvena armija približavala krajem Drugog svjetskog rata. Ona i Hitler vjenčali su se svega 40-tak sati prije nego su oboje počinili samobojstvo. Ona je uzela cijanidnu kapsulu, a on se još dodatno upucao u glavu svojim pištoljem, istim onim kojim se ubila njegova nećakinja Geli Raubal 14 godina ranije.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.