CIA SAVJETUJE: Zamjerila vam se vlastita firma? Ovako ćete je sabotirati!

Autor: S. Vučković

"Kako biste smanjili elan zaposlenih, a time i produktivnost, budite ugodni prema najmanje efikasnim radnicima i dajte im unaprjeđenja koja ne zaslužuju. Diskriminirajte efikasne radnike i žalite se na njihov rad", zločesto savjetuje CIA.

CIA je nedavno objavila tajni dokument pod nazivom “Jednostavni vodič za sabotažu na terenu: Strateške službe” u kojem daje savjete kako što efikasnije uništiti kompaniju!

Zanimljivo je što se tehnike sabotaže mogu primijetiti u mnogim firmama u kojima inače nema špijuna.

Evo kakve instrukcije su dobivali špijuni – saboteri:

1. Kad god je moguće, sve poslove uputite komisijama na “dalje proučavanje i razmatranje”. Pokušajte napraviti što je moguće veće komisije s ne manje od pet članova.

2. Potežite irelevantne teme što češće možete.

3. Pravite se da ste pogrešno razumjeli naređenje. Postavite bezbroj pitanja i uključite se u duge prepiske o takvim naređenjima. Žalite se na njih kad god možete.

4. Cjepidlačite o preciznoj uporabi riječi u komunikaciji i izvještajima.




5. Budite nerazumni i zahtijevajte od svojih kolega da budu “razumni”. Izbjegavajte rasprave koje vas mogu uvaliti u nevolje ili vas osramotiti pred svima.

6. Nemojte naručivati nove materijale za rad, sve dok vam postojeće zalihe ne budu gotovo potpuno iscrpljene. Tako će i najmanje odlaganje ispunjenja vašeg naređenja značiti gašenje.

7. Kako biste smanjili elan zaposlenih, a time i produktivnost, budite ugodni prema najmanje efikasnim radnicima i dajte im unaprjeđenja koja ne zaslužuju. Diskriminirajte efikasne radnike i žalite se na njihov rad.




8. Popunjavajte formulare nečitko, tako da se posao mora ponovo obavljati; pravite pogreške ili preskačite obavezna polja.

9. Širite uznemirujuće glasine tako da zvuče kao “insajderska” dojava.

Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.