Flickr

ČAK SU I ONI SHVATILI DA SU DOSADNI: Evo kako londonska Kraljevska opera namjerava promijeniti svoj imidž

Autor: Hina

Glasoviti Royal Opera House u Londonu (ROH) priopćio je u srijedu da se želi riješiti svog elitističkog ugleda otvarajući novo intimno kazalište sa 406 mjesta namijenjeno šarolikoj publici.

Linbury Theatre otvorit će vrata 3. prosinca, nakon trogodišnjih radova vrijednih 57 milijuna eura. Na programu će imati operu i balet, ali bez elitizma koji se često povezuje s tim povijesnim mjestom te jeftinije ulaznice.

Umjetnički ravnatelj ROH-a Oliver Mears kaže da se nada da će drukčiji program privući mlade i one koji nisu veliki poznavatelji opere.

“Želimo stvoriti nešto s puno uzbudljivijim programom, puno manje predvidljivim, zabavnijim i šarolikijim”, rekao je za AFP. “Spoj kazališta i opere može biti prilično neodoljiv, ali nažalost postoji shvaćanje da je opera za buržuje”. “Važno je da se borimo protiv takvih predrasuda”, dodao je.

Alex Beard, ravnatelj opere u ROH-u, ocijenio je da će novo kazalište “promijeniti način na koji nas svijet vidi i na koji mi vidimo svijet”.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.