Arheolozi šokirani: Pronašli neobična dva kostura pokopana na misterioznom mjestu

Autor: T. Pšenko

Uz par kostura pronađeno je još nekoliko zasebno zakopanih kostura te novčići koji starosti između 11. i 15. stoljeća.

U engleskom Leicesteru arheolozi su pronašli oko 700 godina stare kosture muškarca i žene. Posebno su se iznenadili jer su se kosturi držali za ruke, a i pokopani su izvan groblja, ne neobičnom mjestu. Volonteri i arheolozi sveučilišta iz Leicestera locirali su otkriće kod kapelice (Chapel of St Morrell). Pretpostavlja se da su je u 14. stoljeću posjećivali hodočasnici.

– Parove koji su skupa pokopani vidjeli smo i prije, no glavno pitanje je zašto su oni pokopani baš ovdje. U Hallatonu je bila lokalna crkva pa se pitamo je li ovo bilo neko posebno mjesto – rekla je Vicki Score sa sveučilišta. Možda su ih kod crkve odbili pokopati jer su bili kriminalci, stranci ili bolesni. A možda je to jednostavno bilo mjesto za pokapanje hodočasnika, javlja Daily Mail.

Procjenjuje se da su kosturi jednake starosti, no dodatne analize će pokazati detalje. Uz par kostura pronađeno je još nekoliko zasebno zakopanih kostura te novčići koji starosti između 11. i 15. stoljeća.

Autor:T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.