fbpx
Foto: RTL

ZAGORSKI KUHARI PODBACILI: ’Smotuljak u banani radi probleme… Masa mu je prekompaktna!’

Autor: Dnevno

Blagdanski specijal ‘Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!’ ušao je u posljednji tjedan u kojem ćemo dobiti pobjednika koji osvaja poklon-bon Prima namještaja u iznosu od 15 tisuća kuna. Natjecatelji su kuhali jela s pet različitih kontinenata. Recepte su birali po trenutačnom poretku na tablici tako da su Zagorci bili prvi, a odabrali su Južnu Ameriku zato što im je to zvučalo jako izazovno. Na kraju su zaključili da su odabrali najteže, što se kasnije odrazilo na ocjenama. Dubrovčani su se odlučili za Europu, Šibenčani za Aziju, Primorci su odabrali Afriku, a Nesalomljivima je ostala Sjeverna Amerika.

Nesalomljivi su dobili i novog člana Filipa jer je Irena, nažalost, morala odustati zbog zdravstvenih razloga, a nakon što su proučili recepte, timovi su se bacili na kuhanje.

’Današnji zadaci mi se čine najlakši do sada’, samouvjereno je rekao Ivan i nastavio: ’To je gotovo za 20 minuta, losos sam milijun puta pravio za svoju ženu. Ona se nije nikad nije pobunila pa vjerujem da neće ni Željka’.

Natjecatelji su jedva čekali probati svoje recepte i svi su bili u žurbi osim Ivana koji je uglavnom degustirao namirnice, a manje se bavio kuhanjem. Šibenčani su bili veseli i opušteni kao i inače, Ivana iz tima Škerac brzo je napravila svoju makovnjaču i odlučila je pomagati ostalima dok se Filip dobro snalazio u kuhanju i sa svojom novom ekipom. Pred žiri su prvi došli Šibenčani, koji su spravljali azijska jela. Mile je pripremao škampe, Milan slatko-kiselu piletinu, a Duška kekse.

Šibenski guložni bonkulovići su osvojili 26 bodova. Nesalomljivi tek 20 bodova. Dubrovčani su dobili tri devetke i osvojili 27 bodova, a Primorci 29.

Pred žiri su stigli i Zagorci, koji su pravili jela Južne Amerike. Petra je pripremala složenac s kobasicama, Vjeko nadjevene palačinke od kukuruznog brašna pečene u listovima banane, a Mario voćni kolač. Pažaninu se svidio Petrin složenac, no ne i Vjekoslavovo jelo.

’Sa smotuljkom u banani ima puno problema, potpuno je nedefinirano – dobila se jedna masa koja je prekompaktna; nije tijesto, pa još riža, meso…’, rekla je. Kolač je svima bio u redu, a zaključak je bio da su Zagorci podbacili. Žiri im je dao tri šestice i osvojili su samo 18 bodova.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.