Zaboravljena snimka maršala: Na ovom videu Tito jauče od bolova, a za sve je kriv šofer

Autor: Barbara Grgić

Ne bi Titov posjet Švedskoj i tadašnjem preijeru Olafu Palmeu bio toliko pamtljiv da mu se pritom nije dogodila nesreća. Naime, kada su Tita te 1976. doveli pred premijera, pri izlasku iz automobila Tito se uhvatio za rub auta kako bi ustao, a vozač mu je nehotice zalupio vrata i prikliještio ruku.

Maršal je viknuo od boli, a vozač mu je brže bolje oslobodio ruku. Ipak, Tito je usprkos bolovima nastavio kao da se ništa nije dogodilo.

Na snimci se vidi kako je kasnije svojim domaćinima prepričao što mu se dogodilo, gestikulirajući povrijeđenom rukom.

Za njega je Tito govorio da je veći i od Jugoslavije, a onda mu je tragedija sve oduzela

‘Sreća pa je bravar’

Urnebesnih komentara je toliko da si slobodno možete ispeći kokice, a mi u nastavku donosimo samo neke od njih.
“Even Goli Otok felt that”, “Ovo je bilo najbolje od tog posjeta Švedskoj i jos dugo nakon tog događaja”, “Dobra zafrkancija”, “Sreća pa je bravar, već navik’o”, “Nije se ni cimnuo, više se iznenadio nego što ga je zaboljelo…ahahahhahaah”, “Umalo da doživi sudbinu svog imenjaka koga je glumio. Da ostane bez prsta”, “Ne vjerujem da je kažnjen na bilo koji način, osim što mu je samom kazna, blam i bruka da je priklještio ruku TITU”, “Sad mi je jasno zašto je nosio rukavice”, samo su neki od komentara.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.