Goran Berovic

Zabavni talk-show “Ženska priča” ugostila plesne virtuoze

Autor: Dnevno.hr

U klubu hrvatskih glazbenika SAX!, sinoć je održan peti ovogodišnji zabavni talk-show „Ženska priča“, na kojem je komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostila prave znalce na području plesa: Tihanu Škrinjarić, Larisu Lipovac Navojec, Gabrielu Pilić i Slavka Sobina. Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska, objavili su iz projekta Ženska priča.

Svi željni zabavnih i aktualnih tema, sinoć su uživali u prepunom klubu Sax!, za što su zaslužni gosti večeri koji su pričali o svom bogatom znanju i iskustvu na temu plesa. U dvosatnom razgovoru s komičarkom Marijanom Perinić, naša najpoznatija plesna pedagoginja i koreografkinja Tihana Škrinjarić je pričala o svojim počecima, strasti prema plesu, jazz dance-u, ali je podijelila iskustvo koreografiranja nekadašnjih najvećih događanja u bivšoj državi: Mediteranskih igara, Zimskih olimpijskih igara te Titovog rođendana. Publika je pomno slušala zanimljive priče iz uistinu bogate biografije koja pršti pozitivnom energijom, svestranošću i kreativnošću. Posebno je bilo zanimljivo da je u publici sinoć bio veliki broj Tihaninih bivših učenica, što je gošću posebno ganulo, ali i istinski razveselilo.

Bilo je zanimljivo poslušati i stručnjakinju na području suvremenog plesa, Larisu Lipovac Navojec koja sa Tihanom dijeli slično iskustvo u plesačkoj karijeri. Obje su završile gimnaziju, plesnu školu Ane Maletić, glazbenu školu te se godinama usavršavale u inozemstvu. Larisa sljedeće godine slavi 20 godina rada plesnog centra Tala, a već ove 20 godina plesnog festivala Platforma. hr koji traje od 17.svibnja do 02.lipnja te na kojem možemo pogledati Larisinu plesna izvedbu na kojoj je doktorirala u Berlinu „ A solo together“.

Publiku je sinoć do suza nasmijavao dvojac iz zabavnog showa „Ples sa zvijezdama“- Gabriela Pilić i Slavko Sobin. Pričali su o najljepšim i najtežim trenucima na showu, napornim treninzima, probama, tremi te svim izazovima s kojima se bore na dnevnoj bazi, ali i o usklađivanju svojih temperamentnih karaktera. Gabriela, naša najtrofejnija plesačica u standardnim i latinoameričkim plesovima, pričala je o svakom plesu posebno te naglasila kako su ipak najizazovniji -slowfox i samba. Publiku je svojim šarmom i smislom za humor oduševio Slavko Sobin, naš poznati kazališni i televizijski glumac, posebice kada je pričao o sve izazovnijim pripremama s Gabrielom. Pričao je i o svom prosječnom radnom danu u kojem usklađuje mnogobrojne obveze, smiješnim anegdotama sa showa, ali i o sve većem broju obožavateljica diljem Hrvatske.

Bilo je tu priče o ljubavi prema plesu, trudu, talentu, ozljedama, predstavama,koreografijama, statusu profesionalnih plesača u Hrvatskoj, uz jasnu poruku kako je ples najbolja psihoterapija.

Ugodnoj atmosferi svakako je pridonijela i publika s mnogobrojnim pitanjima, a voditeljica Marijana Perinić je naglasila važnost redovnog pregleda dojke te apelirala na osvješćivanje žena kako upravo dolazak liječniku na vrijeme može spasiti život.

Bila je to još jedna uspješna Ženska priča, a nastavak se očekuje 4.lipnja s nekim novim, zasigurno zanimljivim licima, stoji u zaključku objave koju potpisuje Andrea Viljevac, PR manager projekta Ženska priča.





Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.