Foto: YouTube

Za ovom manekenkom bivše države bio je lud i Bora Čorba, evo što je napravio kada ga je otpilila

Autor: I.D.

Srpski glazbenik Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, proslavio se pjesmom “Lutka sa naslovne strane”, a upravo ovaj hit veže se za jedan susret pjevača i dame, koja je ostavila dubok trag u njegovom opusu. Tako joj je Čorba posvetio jedan od najpopularnijih stihova u Ribljoj Čorbi.

Osvojila ga je na prvu

Naime, fatalna plavuša koja je Boru izbacila s “kolosijeka” bila je Biljana Nevajda Šević, jedna od najtraženijih manekenki sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Biljana i Bora upoznali su se sasvim slučajno, tijekom gostovanja u jednoj emisiji. Tadašnji časopis “Nada“ priredio je u svojoj redakciji svečanost, kojoj su prisustvovali manekenka i glazbenik, a prilikom tog susreta, odmah su se između njih stvorile prve iskrice.

Bora Čorba je ‘nogirao’ Bajagu iz benda pa pričao: ‘Dobiješ želju da ga ubiješ zbog toga’

Dok je Bora svirao jednu od najpopularnijih pjesmama, “Lutka sa naslovne strane”, prvi put je ugledao lijepu manekenku Biljanu, pa su se već tada javile prve simpatije.
Susret u Splitu je bio ključan

Desetak godina kasnije Bora i Biljana su se ponovo, sasvim slučajno, sreli u Splitu, kada su započeli komunikaciju poslije koje je pjevač bio fasciniran fatalnom manekenkom.

Njih dvoje su ubrzo nakon toga susreta započeli vezu, međutim, ona je trajala svega šest mjeseci. Biljana je jednom prilikom otkrila u medijima da je razlog njihovog rastanka bilo to što nikada nije mogla u potpunosti vjerovati Bori. Ona se zaljubila u drugog čovjeka, zbog čega je napustila i Boru i Beograd. Tada se odselila u Sarajevo sa svojim novim dečkom, a zatim se i udala te je dobila dijete.
Mrzitelja Hrvata Boru Čorbu uhvatili u neugodnoj situaciji: Pogledajte što radi na gotovo plus 40

Inače, kako pišu srpski mediji, Biljana je u to vrijeme bila fatalna za muškarce, a Bora Đorđević joj je posvetio čak tri pjesme. Kada su se rastali, glazbenik je napisao tekst hita “Ostani đubre do kraja”, koja je kasnije postala jedna od najpopularnijih pjesama Riblje čorbe.

Bora je Biljani pročitao stihove pjesme

Kako je jednom prilikom ispričala Biljana, kada ga ostavila, on ju je pozvao i pročitao stihove koje je napisao.

“Bilo je večer. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo ‘Pod lipom’ da mi pročita pjesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem, kad tamo… Baš kao u pjesmi: ‘Dok stoji za šankom djelomično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubija lagano konjak, cigarete’. Sjednemo za stol i on mi onako u dahu, iz svoje čuvene sveske, u koju je pisao stihove, pročita: ‘Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmiješi kada me vidiš, ostani đubre do kraja!”, ispričala je Biljana, pa je opisala kako se osjećala kada je čula riječi te pjesme.

Foto: YouTube

“U prvi mah mi je to ‘đubre’ zvučalo pomalo grubo, ali kad sam shvatila da je to ‘đubre’ zapravo jedna opasna, fenomenalna osoba kojom je on očaran, a ona ga nemilosrdno ostavlja, definitivno mi se dopala pjesma! Međutim, to je bilo sve.

U tom trenutku nije izazvala nikakav potres u meni. Sjećam se da sam čak bila ravnodušna i kada su tu stvar puštali na mojoj svadbi. Uopće me nije doticala”, rekla je nekadašnja manekenka jednom prilikom za “Telegraf”, gotovo 40 godina nakon što je objavljena ova pjesma.

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.