ZA NEDJELJNO POSLIJE PODNE Lagana, pjenasta i pahuljasta torta Pahuljica

Autor:

Ima li nešto ljepše od lagane, pjenaste i pahuljaste torte?

Torta jednostavna za pripremu je Torta pahuljica.

Savršenog je okusa, arome jaffa keksa.

Donosimo recept…

Za biskvit:




5 bjelanjaca

5 žlica šećera

5 žlica brašna




1/2 vrećice praška za pecivo

Za kremu:

500 ml mlijeka

5 žumanjaca




100 g šećera

1 vrećica vanilin šećera

50 g čokolade za kuhanje

oko 200 g jaffa keksa

300 ml slatkog vrhnja

1 vrećica instant želatine fix

Za dekoraciju:

200 ml slatkog vrhnja ili šlag pjene

Priprema:

Umutiti bjelanjce sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo. Smjesu izliti u kalup, obložen papirom za pečenje, pa peći na 200 C oko 30 minuta. Prokuhati 100 ml mlijeka i vanilin šećer. Pečen biskvit odvojiti od papira, izbockati pa preliti vrelim mlijekom. Ostaviti da se ohladi.

Nakon toga prokuhati 400 ml mlijeka. Umutiti žumanjce i šećer, pa preliti vrelim mlijekom. Vratiti na štednjak pa prokuhati kremu neprekidno miješajući. Čim prokuha maknuti sa vatre. U toplu kremu umiksati želatinu fix. Posebno umutiti 300 ml slatkog vrhnja pa sjediniti sa mijekom kremom. Ostaviti da se ohladi.

Čokoladu i jaffa keks naribati. Dodati u kremu, koja se potpuno ohladila, pa sve dobro sjediniti.

Na oblik za torte staviti biskvit, a na to staviti “ogradicu” kalupa za tortu, koju ste obložili folijom. Na biskvit stavite kremu pa ostvaite u hladnjak na sat-dva, da se krema stegne.

Kad se krema stegne, skinuti “ogradice” kalupa pa cijelu tortu premazati izrađenim slatkim vrhnjem ili šlag pjenom. Dekorirati po želji i poslužiti.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.