Wikimedia: Tiia Monto

NAJSTARIJI AMERIČKI ALIGATOR: Muja ima 80 godina i preživio nekoliko ratova!

Autor: Hina

Američki aligator Muja za kojega se vjeruje da je najstariji živući pripadnik svoje vrste još uvijek je dobrog zdravlja i apetita u 80. godini i udobno živi u beogradskom zoološkom vrtu gdje je stigao prije Drugog svjetskog rata.

Naraštaji Beograđana i brojni turisti pristižu dolaze u tamošnji ZOO baš zbog Muje, kojega mogu vidjeti kako gricka štakore i prepelice. Pokretljivost mu se tijekom godina smanjila pa ponekad i promaši svoju metu.

Jedini zdravstveni problem koji je američkog aligatora dosad mučio bila je gangrena, zbog koje su mu 2012. godine morali amputirati desnu prednju kandžu.

“Dobrog je zdravlja, nema problema s prehranom i u dobroj je formi za svoje godine. Nadamo se da će ostati u takvom stanju još godinama”, rekao je direktor ZOO-a Srboljub Aleksić.

Muja je stigao u Beograd iz Njemačke još 1937. godine, a u novinskom članku objavljenom prilikom njegova dolaska pisalo je da je tada imao dvije godine.

Najstariji američki aligator preživio je dva bombardiranja Beograda, njemačko 1941. godine, a zatim i savezničko 1944., kada je izgubljena službena dokumentacija o njegovom premještaju.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.