eMedjimurje

Mladić skočio u Muru kako bi spasio lane koje se utapalo, u spašavanju mu je pomogao Youtube

Autor: Dnevno

Ivan Mezga (21) iz Slakovca, riskirao je svoj vlastiti život skočivši u Muru i to sve kako bi spasio lane koje se utapalo pred njegovim očima.

Bilo je to 6. lipnja oko podneva. Ivan Mezga (21) iz Slakovca, zajedno sa svojim prijateljima Karlom i Ivom krenuo je na druženje u prirodu, na Muru kod Križovca. Uobičajen, bezbrižan dan koji su provodili zajedno uskoro je postao jedan od onih koji će pamtiti čitav život, prenosi emedjimurje.

”U onom trenutku prvo što smo učinili je pretražili na YouTube-u video ‘glasanje srne’. Pustili smo taj glasovni video, a lane je doista to čulo i krenulo je polako prema nama. Tada sam odlučio skočiti u vodu po to lane, bez razmišljanja. U trenu kad sam zagazio, odmah sam propao u mulj do koljena. No, nisam oklijevao, bilo je teško plivati, usporavao me mulj i drva koja su se nalazila u vodi. Kad sam konačno doplivao do laneta, osjetio sam olakšanje, iako mi je i dalje fizički bilo teško. Taj osjećaj ne mogu opisati riječima. S njim sam plivao do obale, pokušavao sam mu glavu držati cijelo vrijeme iznad vode”, kazao je mladić za emedjimurje.

”Nismo znali točno što trebamo činiti, prvi put smo se našli u ovakvoj situaciji. No, hvala Bogu, uspjeli smo. Oživljavali smo ga, činili smo sve kako bi to malo biće ispljunulo vodu koje se nagutalo. Počelo je disati normalno, a mi smo bili neopisivo sretni. Zamotali smo ga u dekicu i zvali smo Lovačko društvo iz Vratišinca. Lovočuvar je došao u roku od pet minuta. I on je bio iznenađen i sretan u isto vrijeme, nije mogao vjerovati da sam skočio u tu muljevitu vodu i spasio to maleno biće”, kazao je Ivan.

Lane se sada nalazi kod lovočuvara i zdravo je. Zbrinuo ga je i hrani ga u Šenkovcu. A hrabri mladić i dalje redovito zove lovočuvara i provjerava kako je lane.

OVDJE pogledajte video spašavanja.

(VIDEO) Mještani spasili iscrpljenog medu iz bunara: Trebao im je trakor da ga izvuku!




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.