Facebook/Sedma od Devet

(FOTO) OVO JE MOTIVACIJA SVAKOG VOLONTERA! Nevjerojatna preobrazba Medene iz Gunje: Prije i danas nakon šest godina

Autor: Dnevno

Poznata Udruga za zaštitu životinja Sedma od Devet, na svom je Facebook profilu podijelila objavu koja je zapravo ono što motivira svakog volontera – rezultat njihova djelovanja.

”Sjećate li se kada je 2014. godine uslijed poplava u Gunji pronađena dvogodišnja zlatna retriverica Medena? Naš Siniša pronašao ju je zaključanu u staji, do grla u vodi. Zaradila je sepsu, gnojne upale na 70 posto tijela i bila je u stanju cirkulatornog kolapsa. Hitno ju je prebacio na Veterinarski fakultet u Zagrebu, gdje je operirana dvaput i spašena.

Nakon dugotrajnog liječenja, pronašli smo joj najbolji mogući dom kod jedne predivne obitelj. Prošlo je 6 godina, Medena, sada Medy, uživa u kući sa predivnim dvorištem i ljubavi svoje Sanje i Tina. Hvala Vam”, napisali su iz Udruge uz objavu fotografija predivne retriverice Medene.

Udruga za zaštitu životinja Sedma od Devet osnovana je 24.06.2013. godine od strane dugogodišnjih volontera u zaštiti životinja.

Volonteri udruge su posebno ponosni na spašavanje i zbrinjavanje preko 30 životinja iz poplava u Slavoniji, visokog postotka uspješnih udomljavanja kao i projekata poput edukacije u školama.

Udruga Sedma od Devet nema svoje sklonište te se u smještaju napuštenih životinja oslanja isključivo na privremene udomitelje koji su im uvijek potrebni, a sam budget ovisi o donacijama.

Na svojoj Facebook stranici objavljuju informativno-edukativne tekstove o tematici zaštite i brige o životinjama te naravno lijepe priče poput ove retriverice Medene koja je poticaj budućim i sadašnjim volonterima, ali i onima koji žele pomoći radu ovakvih Udruga da pomognu danas kako bi već sutra čitali o novoj priči sa sretnim završetkom!




U samo jednom danu u Gunji izvukli oko 70 tona uginulih životinja




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.