Unplash

Wellness kod kuće: Ovaj ritual dostojan bogova napravite sami i riješite se stresa u samo deset minuta

Autor: Iva Hanzen

Davno prije dok nije postojao DM, Muller i slično, Kleopatra se kupala u isključivo prirodnim sastojcima. Ovu zimu i vi možete provesti poput Kleopatre u kupkama iz domaće radinosti, čijih ćemo vam pet super recepata upravo otkriti. Sve što vam treba su sastojci koje već sigurno imate kod kuće i deset minuta vremena. Sastojke miješajte metalnom žlicom, a izbjegavajte i plastiku jer bi drvena žlica i plastična posuda u kojoj ste mislili miješati sastojke za kupku, mogle upiti eterično ulje. Radije potražite keramičku ili inoks posudu. Ne pretjerujte ni s eteričnim uljima koja ćete staviti u kupku – dovoljno je svega par kapi, a s obzirom na to da primarno tražite opuštanje od stresa, birajte eterična ulja koja smiruju poput kamilice, sandalovine i ulja lavande. Ako pak želite napuniti baterije, birajte eterična ulja poput metvice, limuna i eukaliptusovog ulje. Za svilenkasti izgled kože birajte ulje badema i kokosa. Ako želite možete pomiješati i nekoliko različitih ulja.

Unplash

Kupka od mlijeka i meda

U vodu stavite 1 l toplog mlijeka i 1 šalicu tekućeg meda.

Kupka od mlijeka i ulja badema

U vodu stavite 3 šalice toplog mlijeka i nekoliko kapi bademovog ulja.

Kupka od soli i eteričnog ulja po želji

U vrućoj vodi rastopite 1-2 šalice soli te je uspite u kadu, a zatim pomiješajte žlicu biljnog ulja s deset kapi omiljenog eteričnog ulja te također stavite u vodu. Vodu je dobro malčice promiješati nakon dodavanja sastojaka.




Unsplash

Pjenušava kupka od vanilije i meda 

Pomiješajte šalicu bademova ili maslinova ulja s pola šalice meda i pola šalice tekućeg sapuna te dodajte žlicu ekstrakta vanilije. I vaša slatka kupka je gotova.

Kupka od ružmarina i ružinih latica




Za ovu kraljevsku kupku trebate 100 grama suhog ružmarina, 50 grama suhih ružinih latica i litru vode. U vodu stavite bilje i kuhajte deset minuta, zatim ocijedite i ulijte u kadu. U ovu kupku možete staviti i bilo koje drugo bilje, samo pazite da količina ne prijeđe 200 grama.

Inače, želite li ekstra pjenušavu kupku, u dozu soli dodajte četvrtinu šalice smjese sode bikarbone i limunske kiseline u omjeru 2:1, a kako bi obojili kupku posegnite za prehrambenim bojama. I konačno, da bi čarolija bila potpuna, ne zaboravite opuštajuću glazbu i mirisne svijeće.

 

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.