Foto: Guliver Image/ AP Photo/Darko Vojinovic

Vučić nikako nije želio da Srbi vide ovu snimku: Pogledajte kako je pokušao zamaskirati situaciju

Autor: Z.S.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ovih je dana bio u posjetu Kini. A od tamo je pojavila dosta nezgodna snimka, zbog koje se dio javnosti u Srbiji opasno izruguje na njegov račun. Naime, snimljen je kako prije sastanka zamišljen i sam hoda praznim hodnikom.

“Ode u Peking na samit, svatko normalan bi razgovarao sa drugim liderima jedino ovaj naš luta sam po hodnicima.”

“Možeš li se sjetiti nekog tko bi ikada poželio razgovarati s njim?”

“Neshvaćeni dječak u tijelu predsjednika Aleksandra Vučića umjesto u Tiranu na ‘Berlinski proces’ uputio se na ‘put’ u Kinu, da traži ‘pojas’ od tate Putina i mame Đinpinge. Odluka nije bila laka pa je sam tumarao hodnicima. Ni tata, a ni mama nisu se obazirali na njegove jade.”
A što kaže Vučić?

To su samo neki od mnogobrojnih komentara koji su se pojavili po prostranstvima društvene mreže X, odnosno nekadašnjeg Twittera. Vučiću sasvim sigurno, a kome bi bi bilo, nije ugodno što ga narod zeza zbog toga. Pogotovo jer mu nije prvi put da mu se slično događa. O čemu možete pročitati i ovdje.

Na njegovu Instagramu nema ni traga ni glasa o neobičnoj snimci iz Kine. Zato ima one na kojoj je pun samohvala.

“Vjerujem da ono što smo postigli u Kini ima povijesni značaj i karakter, koji će se vidjeti u godinama i decenijama pred nama. Mogli smo da naučimo mnogo toga, kao i da predstavimo Srbiju na mapi svijeta kao slobodarsku, nezavisnu i uspješnu zemlju. Zahvalan sam našim kineskim prijateljima na gostoprimstvu”, napisao je Vučić pokraj prigodne snimke. Ubrzo je uslijedila bura komentara i mini rasprava.

Rasprava

“Predsjedniče, zašto nismo sa Europljanima, gdje pripadamo? Što radimo sa ovim Azijatima i diktatorima? Nije valjda budućnost dužničko ropstvo prema Kini?! Pa nećemo nikad to vratiti i bićemo jako ucenjeni. Zašto to radimo?!”

Pojavila se snimka zbog koje se Srbi rugaju Vučiću: ‘Ovako sam ja na faksu’

“Možda zato sto Kina želi da financira i gradi , za razliku mnogih koji ruse.”

“Mislite, za razliku od Njemačke, koja zapošljava preko 200.000 ljudi u Srbiji?! I u koju najviše izvozimo?! Šta vam Kina finansira tačno? Najveću fabriku baterija u – Mađarskoj? Ili otimačini zlata ili bakra iz naših rudnika? Šta točno mislite da će Kina da vam financira?”

Autor:Z.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.